Baanwielrennen  Elite zonder contract

Brent Van Mulders stopt bij nationale pisteploeg: “Op mijn 22ste wordt het stilaan tijd om geld te gaan verdienen”

Brent Van Mulders: “Ik merkte vaak hoe de sterke vriendschap tussen de renners bij Carbonbike zorgde voor een echt collectief in koers. Daar wil ik graag deel van uit maken.”© Geert De Rycke

Op 2 januari kroonde hij zich nog tot Belgisch kampioen puntenkoers, nu stopt Brent Van Mulders bij de nationale pisteploeg. De Assenaar gaf vorig weekend al verstek voor het BK en laat straks ook het EK in het Zwitserse Grenchen schieten.

Wim Redant

Van Mulders wou aanvankelijk het BK ploegkoers rijden aan de zijde van Stijn De Bock, zijn nieuwe ploegmaat bij Carbonbike-Giordana. “Voor Stijn De Bock zou dat zijn debuut in de ploegkoers zijn geweest, maar uiteindelijk hebben we besloten om het toch niet te doen. In aanloop naar het EK leek ons dat toch te gevaarlijk. Ergens een begrijpelijke beslissing, maar met mijn ervaring had ik Stijn zeker door zijn debuut kunnen loodsen.”

Eerder bleef Van Mulders ook al met een dubbel gevoel achter na het BK puntenkoers. “Na een spannende tweestrijd met Lindsay De Vylder trok ik aan het langste eind, maar er werden twee podia gebouwd en we kregen beiden een nationale driekleur aangereikt. De Vylder werd uitgeroepen tot Belgisch kampioen bij de elite, terwijl ik werd gehuldigd als nationaal kampioen bij de clubrenners. Dat aparte podium is leuk als beloning voor renners met een job, maar in mijn geval was dat toch even anders. Ik werd nu geen Belgisch kampioen bij de elite, omdat ik geen prof ben, terwijl ik dus wel de echte Belgische kampioen was.”

Het speelde mee in de beslissing van de Assenaar om te stoppen bij de nationale pisteploeg. Zo is Van Mulders er van 8 tot 12 februari niet bij op het EK in Grenchen, terwijl hij met pistecoaches Tim Carswell en Kenny De Ketele wel in voorbereiding zat op die Europese eindstrijd. “Volgende winter plan ik nog enkele Gentse pistemeetings, maar de nationale ploeg is een afgesloten hoofdstuk. Met jongens als Tom Crabbe en Nolan Huysmans zit er voldoende talent in de wachtkamer, mijn afhaken vormt dus geen probleem. Ik ben 22 en moet stilaan geld gaan verdienen. Ik werkte enkele maanden voor de Topsportschool als vervanger van Kieran Defauw en kreeg een nieuw voorstel van de federatie, maar dat bleek geen voltijdse job. Daarom koos ik nu voor de job van vertegenwoordiger bij Carbonbike, de sponsor van mijn nieuwe ploeg.”

Kermiskoersen

Van Mulders ruilde EFC-L&R-AGS inderdaad voor Carbonbike-Giordano, waardoor het kermiscircuit straks vaste kost wordt. “Mijn nieuwe ploeg richt zich overwegend op het regionale circuit, al rijden we wel de Grote Prijs Affligem. Ook het BK tijdrijden staat in mijn agenda. In Herzele wil ik de strijd aangaan met titelverdediger Guillaume Seye. Ik ben terechtgekomen in een ploeg vol steengoede renners, die de koers combineren met een job. Dat wordt voortaan ook mijn uitdaging. Ik merkte vaak hoe de sterke vriendschap tussen de renners bij Carbonbike zorgde voor een echt collectief in koers. Daar wil ik graag deel van uit maken.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt