Twintiger krijgt twee jaar cel voor brutale straatroof

De politie verspreidde na de feiten een opsporingsbericht via de sociale media.© Facebook Politie Regio Turnhout

Turnhout

Een 26-jarige man uit Turnhout is door de rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel met voorwaarden voor een brutale straatroof in november vorig jaar op de De Merodelei in Turnhout.

Een 65-jarige man die op zondag 13 november 2022 om 7u ’s ochtends op de De Merodelei in Turnhout naar de bakker wilde gaan, werd het slachtoffer van een brutale diefstal. Aan de rotonde bij het station werd de man meermaals geslagen en geschopt door Dennis D. (26) uit Turnhout, tot het slachtoffer op de grond viel. Nadat de man even later toch weer overeind kroop en zijn weg naar huis te voet verder zette, ging de twintiger het slachtoffer opnieuw achterna en viel hij de man nog eens fysiek aan. Dat gebeurde op de parking naast het station, tussen de De Merodelei en de Guldensporenlei. De dader ging uiteindelijk aan de haal met zijn portefeuille en huissleutels.

Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen in het aangezicht naar het ziekenhuis gebracht en was tijdelijk arbeidsongeschikt. De politie regio Turnhout verspreidde via de sociale media een opsporingsbericht waardoor op 22 november 2022 de dader opgepakt kon worden. De man is ook nog schuldig aan het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn 35-jarige ex-vriendin en het inslaan van een raam van haar appartement op 19 november vorig jaar.

De rechtbank in Turnhout heeft D. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar met probatie-uitstel. Hij moet van de rechter onder meer een behandeling voor zijn drugs- en alcoholproblematiek volgen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus