Keukenbrandje in kinderdagverblijf in Brasschaat, 27 kindjes geëvacueerd: “Blij dat iedereen veilig is”

In het kinderdagverblijf Ravot’ers in Brasschaat heeft dinsdagochtend een kleine keukenbrand gewoed.© Google Street View

Brasschaat -

In het kinderdagverblijf Ravot’ers in Brasschaat heeft dinsdagochtend een kleine keukenbrand gewoed. Een dertigtal kindjes werd onmiddellijk geëvacueerd naar een andere afgesloten ruimte in het kinderdagverblijf. “We zijn blij dat iedereen veilig is en hopen dat we snel weer kunnen openen”, zegt de verantwoordelijke.

nelo

Het was een ellendige ochtend voor de kindjes en personeel van kinderdagverblijf Ravot’ers op de Lage Kaart in Brasschaat. Door een potje op het vuur was er rond 9u een kleine keukenbrand ontstaan, die gepaard ging met veel rookontwikkeling.

De kinderverzorgers reageerden snel en konden het brandje zelf blussen met een poederblusser. De 27 aanwezige kindjes werden onmiddellijk naar een andere afgesloten ruimte in het kinderdagverblijf overgebracht. De ouders werden op de hoogte gebracht, tegen 10.30u waren alle kindjes opgehaald.

“We zijn vooral heel blij dat iedereen veilig is”, zegt de verantwoordelijke van het kinderdagverblijf opgelucht. “Het brandje heeft vooral heel wat opkuiswerk met zich meegebracht. We hebben de verzekeringen gecontacteerd en woensdag zal een gespecialiseerde firma alles komen opkuisen. Hier kruipen dagelijks een dertigtal kindjes rond. Het is belangrijk dat alle restanten van de brand en het bluspoeder verwijderd zijn voor we weer kunnen openen.” (nelo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt