Acro II Gym legt nieuwe verende gymnastiekvloer in Sporthal Driehoek

De club werd in volle corona nog verkozen tot coolste van Brasschaat.© Jan Brys

Brasschaat -

De turnclub Acro II Gym krijgt van het gemeentebestuur een infrastructuurtoelage van 32.600 euro voor de aanleg van een nieuwe verende sportvloer. De club heeft haar thuisbasis in de sporthal van de wijk Driehoek.

De huidige vloer is versleten en dient te worden vervangen. Het toelagereglement van de gemeente Brasschaat stelt dat een toelage van 30 procent van de bewezen kosten gangbaar is.

Sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA): Deze sporthal wordt ook door de twee lagere scholen van de wijk gebruikt. Gibo Driehoek en Mater Dei Driehoek komen er ook voor de turnlessen en omdat dit voor meer dan 50 procent is, hebben we onze toelage opgetrokken. Op 8 februari wordt de bestaande vloer uitgebroken. Dan legt de club zelf met tien man de nieuwe vloer.”

Acro II Gym is de club van de 16-jarige Helena Heijtens die vorig jaar nog vier wereldtitels pakte op het WK in Baku. Helena werd daarvoor in oktober vorig jaar nog ontvangen op het koninklijk paleis. Zij zette haar eerste turnstapjes bij Acro II Gym en groeide uit tot een wereldtopper. Helena traint en studeert nu in Gent. Acro II Gym werd in 2020 nog verkozen tot coolste club van de gemeente.

De totaalprijs voor de nieuwe vloer bedraagt dus 65.340 euro waarvan de helft door de gemeente wordt betaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt