Basketbal Top Division 2A Basket Sijsele

Tibo T’Joncke blijft gefrustreerd achter na zoveelste nederlaag op de valreep van Basket Sijsele: “Als puntje bij paaltje komt, dan gaat het mis”

Volgens Tibo T’Joncke staat zijn ploeg niet waar ze thuishoort.© Bart Vandenbroucke

Basket Sijsele deed een slechte zaak afgelopen weekend. Na een verdienstelijke partij ging het onderuit in de derby tegen Oostkamp (88-81), terwijl rechtstreeks concurrent Aarschot won van Quaregnon. “Dit is een frustrerende nederlaag”, sakkert coach Tibo T’Joncke.

Koen Verdruye

Een derby in de Oostkampse Valkaart maakt altijd wat los en zaterdag was dat niet anders voor de komst van Sijsele. “We waren erop gebrand om iets te forceren”, zegt coach Tibo T’Joncke, die in schoonheid en minstens met het behoud afscheid wil nemen.

“Tegen KBGO speelden we een prima partij en wonnen we, tegen Woluwe kwamen we op één punt maar misten we een beslissende vrijworp, en zaterdag in Oostkamp stonden we drie kwart van de wedstrijd voor, toch wel tegen de nummer twee. Helaas hebben we het ontzettend moeilijk om matchen in de juiste plooi te leggen en dood te maken. We speelden veertien wedstrijden en verloren tien keer, maar in negen matchen zat er meer in. Maar liefst negen keer waren we ontgoocheld omdat we met lege handen achterbleven, ontzettend frustrerend is dat. We zijn net niet goed genoeg om matchen te beslissen en dat is pijnlijk, vooral omdat we er alles aan doen en elke match tot in de puntjes voorbereiden. Vaak doen we wat we moeten doen, maar als puntje bij paaltje komt, dan gaat het toch mis. De tegenstander speelt daar natuurlijk ook op in door vuil te gaan spelen of de refs te beïnvloeden. Zaterdag was het niet anders. In het derde kwart stonden we negen punten voor, wie zou dat al gedaan hebben op Oostkamp? Maar in plaats van naar plus twaalf te gaan, werd het weer gelijk en moesten we herbeginnen. Dan gaan de kopjes ook naar beneden, want veel verliezen betekent ook dat het moeilijk wordt om toch eens te winnen. En ons programma is moeilijk, met nu een verplaatsing naar Flénu en een weekje later de komst van Comblain, de leider die nog altijd ongeslagen is. Een loodzware kalender dus, maar we kunnen de punten goed gebruiken. Meteen na de match tegen Oostkamp was ik erg ontgoocheld, maar een dag later maakt dat weer plaats voor hoop en energie.”

Genoeg kwaliteit

Intussen blijft het gonzen van de geruchten over een samenwerking met Racing Brugge. “Ik hoor daar alvast niks van”, reageert T’Joncke. “Volgend seizoen ben ik hier niet meer en dus word ik daar niet in betrokken. Dat heeft ook geen invloed, we moeten nu met Sijsele dringend een paar keer winnen. Ik spreek ook niet graag over het behoud omdat ik er nog steeds van overtuigd ben dat onze ploeg tot meer in staat is. Ik heb die vraag ook nog gesteld aan mijn ploeg: Hebben jullie het gevoel dat we op de plaats staan waar we thuishoren? Niemand antwoordde bevestigend. We kunnen beter dan dit, want we hebben kwaliteit in huis. We zijn er vaak dicht bij, maar we moeten dat nu in punten omzetten. Nu staan we echt niet waar we moeten staan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus