Lionel Messi heeft spijt van zijn gedrag op WK tegen Oranje: “Niet fraai wat ik gedaan heb”

© REUTERS

Lionel Messi vindt het achteraf niet leuk wat er op het WK tegen Nederland gebeurde na de kwartfinale tussen Argentinië en het Nederlands elftal. De Argentijnse vedette heeft dat gezegd in het eerste grote interview dat hij heeft gegeven nadat hij zich met zijn land tot wereldkampioen had gekroond.

De Telegraaf

De wedstrijd tussen Oranje en Argentinië stond bol van incidenten. Op het veld maakte Messi na de gewonnen strafschoppenserie een ‘babbelgebaar’ richting Louis van Gaal. Hij gaf later ook nog een verbale sneer richting de bondscoach van Oranje. “Van Gaal beweert dat hij wil voetballen, maar laat zijn team lange ballen spelen”, liet Messi zich toen ontvallen. Ook Wout Weghorst moest het later in de catacomben ontgelden. “Waar kijk je naar, idioot? Hoepel op”, beet Messi de Nederlandse spits toe.

In gesprek met TyC Sports vertelt Messi dat hij baalt van de gang van zaken. “Ik was op de hoogte van alle uitspraken van Van Gaal voor de wedstrijd. Sommige ploeggenoten vertelden wat hij gezegd had. Toen het uiteindelijk allemaal voorbij was, vond ik het niet fraai wat ik had gedaan. Dit zijn momenten van grote spanning, veel nervositeit en alles gebeurt heel snel. Je reageert zoals je reageert, maar ik dacht er helemaal niet over na. Het gebeurde. Ik hou er niet van om zo over te komen, maar dit zijn dingen die ook gebeuren.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer