Mick Jagger brengt collectie mondharmonica’s op de markt

© Rob Grabowski/Invision/AP

Ook al staat er een fortuin op je bankrekening, toch kan je nog de behoefte hebben om op je oude dag een zakcentje bij te verdienen. Mick Jagger boort alvast een nieuwe lucratieve bezigheid aan.

Tom Vets

De frontman van The Rolling Stones heeft aangekondigd dat hij een beperkte oplage gaat uitbrengen van mondharmonica’s. Hij doet dat in samenwerking met Whynow Music en Lee Oskar. Het instrument is hem niet vreemd. Jagger leerde er al op spelen in zijn jeugdjaren. Ook tijdens talloze concerten nam hij het instrument al eens ter hand. En het is ook te horen op een aantal singles, waaronder Midnight rambler, een bluesrockachtig nummer uit het The Rolling Stones-album Let it bleed. In de loop der jaren heeft muziekbroeder Keith Richards dikwijls gezegd dat Jagger verbazend goed is op de mondharmonica.

Hoewel het om een beperkte oplage gaat, moeten mensen niet vrezen dat de mondharmonica’s voor de happy few zijn. Ze zullen ongeveer 50 euro per stuk kosten. Er worden er in totaal 2.500 van gemaakt. Jagger hoopt dat een aantal exemplaren in de handen zullen komen van muzikale legendes van de toekomst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer