Voetbal  3de provinciale B  Londerzeel United

Gorik Batsleer amuseert zich als aanvoerder van fusieclub Londerzeel United: “Dit eerste jaar zien we als een overgangsseizoen, vanaf volgend jaar gaan we de lat hoger leggen”

Gorik Batsleer. “Als speler sta je vooraf natuurlijk niet te juichen bij een fusie. Twee clubs worden herleid tot één club en dat betekent een vervelende zoektocht voor iedereen om zijn plaats te vinden in dat nieuwe geheel.”© Kms

Londerzeel United won afgelopen weekend met 0-3 bij Kortenberg. Terwijl Steenhuffel en Delta Londerzeel besloten op eigen benen te blijven staan, lijkt het huwelijk tussen Malderen en Sint-Jozef-Londerzeel op weg om een succesverhaal te worden. Dat ziet ook Gorik Batsleer, de aanvoerder bij de nieuwe fusieclub.

Wim Redant

Met riante 0-3-cijfers nam Londerzeel United zondag de maat van subtopper Kortenberg, waardoor de fusieclub aanleunt tegen de linkerkolom. “We draaiden een mooie heenronde, maar na de winterstop schoten we slecht uit de startblokken”, zegt Batsleer. “Op papier kregen we met SK Londerzeel B, Melsbroek B en BHS United nochtans haalbare tegenstrevers geserveerd, maar we bleven dus achter met een nul op negen. Gelukkig konden we onze maand nu toch nog opfleuren met een driepunter.”

De fusieclub bestaat overwegend uit spelers van Malderen, maar de thuiswedstrijden van Londerzeel United vinden wel plaats op het terrein van Sint-Jozef-Londerzeel. “Over de staat van ons nieuwe terrein mogen we zeker niet mopperen, dat wordt prima onderhouden. Al was het wel even aanpassen aan het grotere veld. Nu goed, intussen zijn we het gewend en mag dat geen excuus meer heten. Als speler sta je vooraf natuurlijk niet te juichen bij een fusie. Twee clubs worden herleid tot één club en dat betekent een vervelende zoektocht voor iedereen om zijn plaats te vinden in dat nieuwe geheel. Londerzeel United klinkt wel leuk, al lijkt het er wel een beetje op dat de mosterd gehaald werd bij Merchtem United. Het eerste jaar van een fusie staat synoniem voor nog wat kinderziekten. Daarom zie ik dit als een overgangsjaar, waarna de sportieve ambitie opnieuw wat opgeschroefd mogen worden. De ambitie was een rustig seizoen draaien, met een negende plaats zitten we op schema.”

Derby

De defensieve middenvelder, die als leraar geschiedenis aan de slag is in Laken, ontvangt zaterdag met Londerzeel United de buren van SK Londerzeel United B. Met de opgestapte coach Mathias Labrosse in de bezoekende dug-out belooft het een pittige derby te worden. “Het was best wel een verrassing dat Labrosse ons verliet en dan ook nog voor een reeksgenoot. Met Sven Vrijdag nam onze T2 over en zijn we eigenlijk gewoon op hetzelfde stramien doorgegaan. Qua werking zie ik weinig verschillen. Laten we vooral hopen dat de trein met die overtuigende zege op Kortenberg nu vertrokken is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus