Vrouwenvoetbal Super League AA Gent Ladies

Amber Maximus met AA Gent Ladies zwaar onderuit: “Gingen bij de tegendoelpunten individueel of collectief in de fout”

Het verlies ligt Amber Maximus (aan de bal op archiefbeeld) nog zwaar op de maag: “De 1-4-thuisnederlaag tegen Standard geeft een vertekend beeld van de waardeverhoudingen.”© Nic Declercq

Gent -

AA Gent Ladies deed een slechte zaak voor play-off 1 door met 1-4 tegen Standard onderuit te gaan. De ploeg van coach Jorn Van Ginderdeuren trekt vrijdag naar leider OH Leuven, waarna er nog een thuismatch tegen Eendracht Aalst en een uitmatch bij Sporting Anderlecht wacht. Amber Maximus beseft dat het een spannende ontknoping belooft te worden maar wil niet teveel met de kalender van SV Zulte Waregem bezig zijn.

Johan Polet

“We moeten ons tegen OH Leuven herpakken na onze offday tegen Standard Luik”, weet Amber Maximus. “De 1-4-thuisnederlaag tegen Les Rouchettes geeft een vertekend beeld van de waardeverhoudingen tussen beide teams weer. Ik was na afloop zwaar ontgoocheld. We hebben het onszelf zeer moeilijk gemaakt. Wij keken aan de rust tegen een 0-3-achterstand aan na evenveel vermijdbare tegendoelpunten. We gingen bij alle treffers individueel of collectief in de fout. Standard was niet beter dan ons, maar strafte die foutjes genadeloos af. We hielden vorige week tegen topploeg Racing Genk voor de tweede maal in deze campagne de nul op het bord. Tegen Standard Luik incasseerden we twee keer vier doelpunten. We moeten hieruit onze lessen trekken en opnieuw een vuist leren maken. Een excuus was dat heel wat speelsters zaterdagmorgen nog examens dienden af te leggen, wat geen ideale situatie was. We hebben een jonge ploeg met veel studenten waardoor januari geen gemakkelijke maand is.”

“Ik hou me niet te veel bezig met het programma van Zulte Waregem”, richt Maximus de blik op de voornaamste concurrent van AA Gent voor de laatste play-offplek. “We moeten onze focus op onze eigen prestaties houden. We trekken naar OH Leuven om te proberen met een kleine stunt uit te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat wij er een positief resultaat kunnen neerzetten. Dit op voorwaarde dat we goed georganiseerd voetballen en geen vermijdbare foutjes maken. Wij zijn het aan de trainersstaf en onszelf verplicht om de rug te rechten. We zullen proberen ons vel duur te verkopen tegen één van de twee grootste titelfavorieten.”

Minder punten, maar meer leren

“Het zou voor onze jonge groep een zegen zijn om aan play-off 1 deel te nemen”, weet Maximus. “De intensiteit en motivatie zullen op de trainingen veel hoger liggen. Het is leuker en uitdagender om ieder weekend tegen OH Leuven en Sporting Anderlecht te spelen dan tegen WS Woluwe en Sporting Charleroi. Wij kunnen in play-off 1 bewijzen wat we echt waard zijn en proberen scherprechter in de titelstrijd te spelen. We zullen tussen de grote kanonnen minder punten pakken maar veel meer leren.”

Video

Meest gelezen uit de buurt