Burenruzie loopt uit de hand: man loopt zware hersenschudding op nadat hij buur had natgespoten

© © VRT 2011 Ysabel Jongeneelen

Harelbeke -

Twee buren uit Harelbeke leven al meer dan 10 jaar in onmin met elkaar en die burenruzie kende op 1 maart 2020 een triest dieptepunt. Nadat de ene buur de andere had natgespoten met een tuinslang, kwam het tot een schermutseling waarbij een van de betrokkenen een zware hersenschudding opliep.

Joerie Dewagenaere

Twee buren in de straat Rudderhove in Harelbeke kregen het op 1 maart 2020 aan de stok met elkaar. De ene was zijn bestelwagen aan het wassen toen de andere misbaar maakte. Daarna spoot de ene de gevel van de andere nat, waardoor er water naar binnensijpelde.

De man kwam naar buiten en zijn hond ontsnapte en liep in de garage van de ander. De ene buur spoot de andere ook nog eens nat met zijn tuinslang. Daarop volgde een schermutseling, waarbij de ene buur een zware hersenschudding opliep die hem vier dagen ziekenhuis opleverde.

Bommetjes gooien

Het slachtoffer sleepte zijn buurman nu voor de rechter. “Blaadjes aan het raam met het opschrift dat mijn vrouw geil is, lachen als iemand mist bij het badmintonnen, bommetjes gooien... Na 11 jaar frustratie spoot ik op zijn gevel. Ik was aan het einde van mijn Latijn”, aldus het slachtoffer.

Hij hoopt nu dat de pesterijen ophouden door een contactverbod. De vermeende dader vraagt de vrijspraak omdat er geen bewijzen zijn. De uitspraak volgt op 13 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt