Bar Valaar zoekt nieuwe eigenaars: “Hopelijk kan ik hier binnenkort als klant een pint komen drinken”

Uitbater Jelle Claes in Bar Valaar.© Jan Van der Perre

Wilrijk -

Een marketeer met een hart voor horeca. In volle corona opende Jelle Claes (38) samen met compagnon Patrick Proot een café in het hartje van de Valaarwijk in Wilrijk: Bar Valaar. Na twee mooie jaren doen ze nu hun boeken toe en zijn ze op zoek naar nieuwe eigenaars. “We zijn fier op ons verhaal. De zaak heeft veel potentieel, dus ik hoop dat we iemand vinden die dat kan verderzetten”, vertelt Jelle.

Belén Knoop

Met Bar Valaar kreeg de wijk er een leuke plek bij waar iedereen welkom was, van de scouts tot de kaartclub. Zelf groeide uitbater Jelle Claes op in de Valaarbuurt. De locatie heeft dan ook een emotionele waarde voor hem. “De parochie kwam hier vroeger samen en mijn familie was daar erg bij betrokken. Ik heb hier veel tijd doorgebracht, dus toen de vraag kwam om de zaak over te nemen, heb ik niet getwijfeld”, vertelt hij.

Aan de muur een schilderij van de parochie uit respect voor het verleden van de locatie.© Jan Van der Perre

Pandemie & energiecrisis

In korte tijd renoveerden Claes en Proot de hele zaak om in november 2020 open te gaan, maar daar stak corona een stokje voor. “Uiteindelijk mochten we pas openen in mei. We hadden al een cateringbedrijf Fingerlicking waar we wel mee aan de slag konden op onze nieuwe locatie.” De opening was een succes en ook van de buurt kregen ze veel positieve reacties. “We zijn zeer goed ondersteund. De buurt was altijd enthousiast als we met een nieuw concept afkwamen, zoals bijvoorbeeld onze afterworkavonden. Ook de crew was top, een leuke mix van lokale jongeren en ervaren horecapersoneel.”

Met het einde van de pandemie in zicht, kwam de volgende uitdaging kijken: de torenhoge energieprijzen. “We waren net gerecupereerd van de coronacrisis en dan kwam die energiefactuur”, legt Claes uit. “Er zat niets anders op dan prijsstijgingen door te voeren, maar dat kregen we onmogelijk volledig doorgerekend. Ons doel was een toegankelijk café creëren waar we zelf met de vrienden een pint zouden komen drinken.”

Buitenkant van Bar Valaar.© Jan Van der Perre

Familieman

Niet alleen die financiële kant woog stevig door, maar ook op het privéleven heeft horeca een grote impact. “Ik heb een gezin met twee kindjes, dus het combineren met een horecazaak valt zeker niet te onderschatten. Daarom is het tijd voor een nieuwe uitdaging en wat meer tijd voor mijn gezin”, zegt Claes.

“Ik ruil mijn rol als uitbater graag in voor die van klant. Ik hoop dat ik hier binnenkort weer met de vrienden kan samenkomen, want het zou jammer zijn moest al ons werk hier in de zaak voor niets geweest zijn. We hebben hier toffe momenten beleefd. Dank daarvoor aan iedereen die ons gesteund heeft en zeker ook aan alle mensen die hier heel hard mee gewerkt hebben. We hebben alles gedaan binnen onze mogelijkheden om hier een mooi verhaal neer te zetten. Ik zie het dan ook niet als een mislukking, maar als een wijze levensles”, sluit Jelle af.

Interieur van Bar Valaar.© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus