Nicole Nys (62) vertrekt na 41 jaar met pensioen: De laatste benoemde ambtenaar van zelfstandig Ekeren

Nicole Nys met bloemen omringd door directeur 252cc Elke Van Espen, districtssecretaris Wies Meeusen, de oud-districtssecretarissen Karin Nauwelaerts en Dirk Platteau en districtsburgemeester Koen Palinckx.© Marc Wouters

Ekeren -

Na 42 dienstjaren bij de administratie in Ekeren trekt Nicole Nys (62) de stekker uit. Nicole is de laatste ambtenaar die nog door het zelfstandige Ekeren werd benoemd. Het was toen de laatste burgemeester van Ekeren, Frans Tiest en toenmalige gemeentesecretaris Ferdinand Van Looy, die haar aan boord nam.

Nicole Nys met witte jas, samen met haar collega’s© Marc Wouters

Tijdens de nieuwjaarsdrink namen het districtsbestuur en de collega’s afscheid van Nicole. Districtssecretaris Wies Meeusen omschreef haar als een brave, steeds goed gemutste collega. Nicole Nys begon op 1 augustus 1982 op de dienst financiën. Na de fusie met Antwerpen werd een aantal personeelsleden verkast naar een andere diensten elders in de stad. Zo verzeilde Nicole op de boekhouding van de Dienst der Werken op de Desquinlei. “Het was daar vrij rustig”, vertelt ze. “Ik heb daar heel wat truitjes gebreid.”

Eens terug op de dienst financiën in Ekeren beleefde Nicole een fijne tijd. “We vormden een toffe ploeg”, weet ze te vertellen. Nicole combineerde een groot aantal jaren haar job met het uitbaten van taverne ‘t Pleintje en een B&B in Lillo. Dat deed ze samen met haar partner Rui Lambrechts. Daar zijn ze nu mee gestopt.

Nicole valt niet in het zo gevreesde zwarte gat. Ze wil zich als vrijwilliger engageren. Maar citytrips en wat verdere reizen staan ook op haar bucking list. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus