Voetbal 1ste provinciale Rode-de-Hoek

Moatez Gnaoua maakt in kelderkraker doelpunt van de hoop voor Rode De Hoek, dat wegspringt van laatste plaats: “We moeten nu op ons elan doorgaan”

Moatez Gnaoua. “Het wordt nog een zware terugronde, maar ik ben klaar om mijn steentje bij te dragen in mijn eerste seizoen bij de club.”© Geert Tresignie

Na een geslaagde algemene repetitie donderdag in de Beker van Brabant met een 2-0-zege tegen Bierbeek won hekkensluiter Rode De Hoek nu ook het kelderduel van BOKA United met 4-3. Met het winnende doelpunt in de slotfase van offensieve middenvelder Moatez Gnaoua blijft de fusieclub in de race voor het behoud. Het sprong zelfs over Grimbergen weg van de laatste plaats.

Luc Brys

Moatez Gnaoua, student programmeur aan de Erasmushogeschool, startte zondag tegen BOKA nog op de bank, maar viel met succes in. “Vorige speeldag op Out-Hoegaarden liep ik een bloeduitstorting onder de teennagels op, zodat ik voor de bekerwedstrijd aan de kant bleef”, vertelt de 20-jarige Gnaoua, die Tunesische roots heeft. “De uitschakeling van Bierbeek gaf ons alleszins een geweldige boost in het vooruitzicht van het degradatieduel met BOKA.”

Beide staartploegen speelden zondag met het mes op de keel. BOKA kwam met een strafschopdoelpunt op voorsprong, maar nog voor de rust stond het 3-1 voor de thuisploeg. Dat bleek geen gewonnen spel, want de bezoekers kwamen weer langszij. “Een kwartier voor tijd haalde de coach me van de bank. Een gelijkspel leek in de maak, tot ik even voor tijd een vrije trap hoog in de verste hoek trapte.”

Jonge ploeg

Met duels tegen rechtstreekse concurrenten onderin Melsbroek en Elewijt wil Rode De Hoek, dat met de driepunter de laatste plaats doorgaf aan Grimbergen, nu de goede lijn doortrekken. “We moeten nu op ons elan doorgaan en gaan er alles aan doen om in eerste provinciale te blijven. Het wordt nog een zware terugronde, maar ik ben klaar om mijn steentje bij te dragen in mijn eerste seizoen bij de club. Op vraag van trainer Julien Darquenne, die intussen naar FC Genappe is vertrokken, kwam ik met mijn vriend Mohamed-Ali Boulerhcha over van Stade Evere. Intussen krijg ik het volste vertrouwen van onze nieuwe coach Joost Bossin. We hebben een jonge ploeg, maar geloven nog volop in het behoud.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus