Iconisch hotel-restaurant krijgt nieuwe uitbaters: “Unieke locatie, nieuw concept”

© IF

Westende -

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Pedro en Charlotte en Clercq van restaurant De Lanteirne gaan samen met hun zoon Maxim De Clercq en zijn partner Michiel Van Cauwenberghe van restaurant Vecino – allebei bekende horecazaken in Westende-Dorp - een nieuwe uitdaging aan. Ze nemen het iconisch hotel-restaurant Sint-Laureins over.

Dany Van Loo

Een blikvanger, en dat is nog voorzichtig uitgedrukt. De ligging van hotel Sint-Laureins mag je gerust uniek noemen. Waar vind je namelijk nog een hotel dat helemaal alleen uitkijkt op een prachtig natuurgebied en de duinen van het op enkele tientallen meters gelegen Sint-Laureinsstrand?

Na 34 jaar gaat het echtpaar Guido Bogaert en Sabrina Goethals genieten van een welverdiende rust. Zij namen in 1988 het hotel-restaurant over en maakten er een populaire horecazaak van. “Wij wilden destijds niet het zoveelste hotel op een rij zijn”, klinkt het. “Elke kamer kreeg zijn eigen aankleding en stukje Middelkerkse geschiedenis gebaseerd op zijn negen deelgemeenten. Zo logeerden de klanten onder meer in de Ridderzaal, het Casino of de Romeinse kamer. Wij zijn echt blij dat de nieuwe uitbaters een sterke lokale verankering hebben en vooral dat ze ook uitblinken in hun warme en persoonlijke omgang met de klanten.” (lees verder onder de foto)

De mensen achter de restaurants De Lanteirne en Vecino nemen de zaak over.© if

Met de intrek van het duo De Lanteirne en Vecino krijgt hotel-restaurant Sint-Laureins meteen ook een nieuwe invulling. “Toen we hoorden dat de zaak over te laten was, hebben we niet lang moeten twijfelen”, vertelt Maxim De Clercq. “We zochten allemaal al een tijdje naar een extra invulling – met logies – in de regio. Onze beide zaken liggen in Westende-Dorp in de schaduw van de kerk. Voor veel van onze klanten is dat ‘net niet aan de zee’. Sint-Laureins biedt die extra troef en nog veel meer: het staat geankerd in het zand van de duinen en af en toe zelfs bijna aan de vloedlijn. Meer zee kan je echt niet vinden op het vasteland. Wij kijken er hard naar uit om de zaak een nieuwe vibe te geven.”

Hoofdrol voor visgerechten

De twee koppels zijn van plan om de hotelfunctie te behouden. “Er komt op de eerste verdieping een ontbijtruimte met prachtig zicht op zee en duin. In een gerestyled restaurant zullen visgerechten een hoofdrol spelen en er komt ook een sfeervolle bar. We plannen de opening eind juni en zijn op zoek naar een nieuwe en gepaste naam. De boodschap is: houd onze website en sociale media zeker in de gaten”, besluit Maxim enthousiast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus