Werkstraf voor cannabiskweker die smokkelt naar… Nederland

© blg

Tienen -

Een man uit Tienen is veroordeeld voor het smokkelen en telen van cannabis. Hij onderhield zo’n 48 planten in zijn woning en smokkelde de oogst naar Nederland. Bij onze noorderburen verdiende hij nochtans niet veel, want hij verkocht zijn cannabis aan drie euro per gram.

Sam Coremans

Roché V. richtte in de periode van 2016 tot 2018 zijn woning in Tienen in tot een grote cannabisplantage. Hij verzorgde 48 planten, waarvan hij er minstens 28 van heeft geoogst. Met die oogst trok hij niet naar de Belgische straten, maar naar die van Nederland. Dat is opvallend, want in ons buurland is de verkoop en gebruik van cannabis legaal. Dat merkte de man ook in zijn portemonnee. De gebruikelijke straatwaarde van een gram cannabis is in ons land tien euro per gram. In Nederland ving hij maar 2,8 euro per gram.

De feiten kwamen aan het licht door een anoniem telefoontje uit Nederland. De beklaagde had ook een abnormaal hoog elektriciteits- en waterverbruik. Hij zou gehandeld hebben uit financiële overwegingen en heeft een blanco strafblad. De rechtbank legt de man een werkstraf op van 120 uur en een geldboete van 8.000 euro, weliswaar deels met uitstel. De man moet ook zijn geschatte winst afstaan, wat neerkomt op een geschatte 840 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus