Opstootje aan Cashpoint Hasselt nadat man er geen geld kan afhalen

© Geert Houben

Hasselt -

De politie is maandagochtend uitgerukt voor een opstootje aan het Cashpoint in Hasselt. Toen een man er geen geld kon afhalen omdat ze aan het werk waren aan de automaten, ontstond wat duw- en trekwerk.

Olivier Simons en Geert Houben

De man had eerst geld proberen afhalen in de buurt van de Havermarkt. Toen dat niet lukte, ging hij naar het nieuwe Cashpoint op het kruispunt van de Demerstraat en de Botermarkt. Maar daar was iemand net aan het werk aan de automaten, waardoor de man tot zijn frustratie opnieuw geen geld kon afhalen. Er ontstond een mondelinge discussie, die uiteindelijk ontaardde in duw- en trekwerk. Toen de politie arriveerde, waren de gemoederen al bedaard. De politie heeft niemand gearresteerd. Er vielen ook geen gewonden.

“Er is inderdaad een incident geweest met een van onze leveranciers”, reageert Marie Janart van Batopin. “De feiten hebben niets te maken met onze automaten. Het lijkt erop dat iemand er moedwillig ruzie kwam maken. Wij hebben een klacht ingediend en laten de politie haar werk doen.”

Het nieuwe Cashpoint van Batopin in het centrum van Hasselt heeft de laatste weken al voor heel wat problemen gezorgd. De vier bankautomaten zijn de enige in de hele binnenstad, maar kampten al meermaals met storingen, waardoor een aantal automaten uitvielen. Het Cashpoint werd ook al geviseerd door vandalen.

 siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus