STEM-academie strijkt in voorjaar weer neer in Schelle om kinderen warm te maken voor wetenschap en techniek

Tijdens een vorige editie van de STEM-academie bestudeerden de deelnemers aan het gemeentehuis van Schelle met een sterrenkijker de zon.© bar

Schelle -

Kinderen tussen 9 en 12 jaar die in Schelle wonen of naar school gaan, kunnen in het voorjaar experimentjes en proefjes uitvoeren in de STEM-academie. STEM on the Road, een initiatief van de AP Hogeschool, Karel De Grote Hogeschool, Hogere Zeevaartschool en de Universiteit Antwerpen, is dan opnieuw in Schelle te gast.

In de STEM-academie leren de kinderen aan de hand van een aantal workshops en een bedrijfsbezoek op kindermaat meer over wetenschap en techniek. Ze kunnen experimenteren en allerlei proefjes uitvoeren. De kinderen gaan deze keer op onderzoek rond het thema ‘Een wereld vol verbindingen’. Ze zoeken op een leuke manier naar antwoorden op hedendaagse problemen door wetenschappen, techniek, engineering en wiskunde toe te passen. Ze bedenken en ontwerpen tastbare en/of digitale producten die ze telkens testen en verbeteren.

De STEM-academie voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar gaat van start op 15 maart en loopt over een aantal woensdagnamiddagen. Er zijn twintig plaatsen beschikbaar. Deelnemen kost 25 euro.

Meer info op www.schelle.be.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus