Voetbal 3de afdeling VV A SV Anzegem

Jordy Beirlaen verliest met SV Anzegem derde topper op rij: “We waren duidelijk niet wakker”

Jordy Beirlaen (links) in duel met Sander Claeys.© Geert De Rycke

SV Anzegem speelde zondag in Hamme zijn derde topper in één week tijd. Na nederlagen tegen Voorde-Appelterre en Overijse wilden Jordy Beirlaen en co. absoluut punten pakken, maar het werd een 0 op 9 door het 3-1-verlies.

Ivan Demeulemeester

Drie wedstrijden op één week tijd, een beetje van het goede te veel? “Het waren niet zomaar wedstrijden, het waren vooral drie toppers”, benadrukt Jordy Beirlaen. “Wij streden een beetje met ongelijke wapens omdat wij vijf weken hadden stilgelegen en dat drieluik dus moesten aanvatten zonder competitiematch in de benen. Het eerste weekend na Nieuwjaar stond er een oefenpartij tegen Bergen geprogrammeerd, maar jammer genoeg ging ook die niet door. Na de zware nederlaag tegen leider Voorde-Appelterre voetbalden wij heel wat beter op Overijse. Ondanks de nederlaag trokken wij toch met een positief gevoel richting Hamme.”

Net als op Overijse stond SV Anzegem daar snel met twee goals in het krijt. “Wij waren duidelijk niet wakker. Vooraleer wij goed en wel beseften dat de match begonnen was, lagen wij al twee lengten achter”, vervolgt Beirlaen. “Hamme kreeg de beste kansen, maar ook de mogelijkheid op een tegentreffer zat er zeker in. Toen Hamme na de rust een derde keer scoorde, mochten de boeken dicht. Net als op Overijse redde De Bruycker de eer van op de penaltystip. Ondanks onze 0 op 9 blijven wij op de vierde plaats, maar wij hebben dringend nood aan een driepunter. Dan zijn wij gegarandeerd weer vertrokken.”

Puzzelwerk

De volgende opdracht tegen Wolvertem Merchtem is dus duidelijk. “De drie punten pakken wordt zeker niet gemakkelijk. Dat ondervonden wij in de heenmatch. Wolvertem Merchtem toonde zich een taaie tegenstander en het was op karakter en met een doelpunt van Maxime Cottignie dat wij een krappe zege lieten optekenen. In de aanloop naar die match heeft onze trainer trouwens nog wat puzzelwerk. Cottignie (enkel) en Gheeraert (knie) zijn immers geblesseerd en Belmans, die de match op Hamme wel uitspeelde, ondervond last van een lichte verrekking. Daarnaast kreeg ik mijn derde geel en ook Van De Geuchte is geschorst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus