Inbrekers ontwaken uit coronaperiode: politie stelt weer meer inbraken vast

De inbreker werd op een haar na gevat door de politie (archiefbeeld).© IF

AALTER -

In de buurt van de Pontweg in Aalter is het voorbije weekend een inbreker op pad geweest. Hij brak daarbij in een vijftal wagens in, maar ook in woningen.

Erwin Mynsberghe

De inbreker handelde vermoedelijk alleen en sloeg ook toe in aanpalende straten als Manewaarde en Grote Veldakker. “Opmerkelijk is dat de wagens amper of geen inbraakschade vertoonden. Dit betekent dat de wagens waarschijnlijk niet slotvast waren. Wat vaak ook gebeurt, is dat de eigenaars van de wagen een opener voor de garage in de wagen hebben liggen, waardoor de dief ook in huis kon geraken. De buit was ook zeer beperkt”, aldus korpschef Peter Ponnet van de Aalterse politiezone.

De dief is te zien op verschillende camerabeelden. “We hebben hem zelfs op een haar na opgepakt. We vermoeden dat hij zich te voet verplaatst en met de trein naar Aalter komt. Als hij met de laatste trein arriveert, dan heeft een aantal uren om toe te slaan”, klinkt het.

Het lijkt erop dat de inbrekers de coronaperiode hebben uitgezweet om nu weer op pad te gaan. “Inderdaad, het aantal vaststellingen gaat in stijgende lijn. Niet enkel bij ons, maar ook in de omliggende politiezones. De buurt rond de E40 in Aalter blijft natuurlijk een belangrijke as, maar nu zien we dus ook dat inbrekers met de trein of het openbaar vervoer naar hier komen. Bel bij verdachte zaken onmiddellijk de politie op en ga zeker niet zelf kijken. We sturen meteen een patrouille. Sluit ook zeker je wagen en zet die in de garage, als je er een hebt”, adviseert Ponnet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus