Nieuw sociaal wooncomplex voor 80 gezinnen

Vanaf 2025 zouden de gezinnen in het complex kunnen huizen.© Everecity

Evere -

Le Jules in Evere krijgt een nieuwe invulling als sociaal wooncomplex. Tachtig gezinnen zullen er vanaf 2025 kunnen wonen.

Amaury Michaux

Le Jules was initieel bestemd voor de particuliere markt, maar de Brusselse Huisvestingsmaatschappijen Everecity en SLRB-BGHM zagen er een opportuniteit in voor de sociale huisvestingsmarkt. “Le Jules zal plaats bieden aan 80 personen en gezinnen die in aanmerking komen voor het huren van een sociale woning. De ligging is een pluspunt, want dichtbij openbaar vervoer, scholen en winkels”, vertelt Pascale Roelants, algemeen directeur van Everecity. “Alle appartementen zijn uitgerust met grote balkons of terrassen en achteraan het gebouw komt een groot gemeenschappelijk terras te liggen, dat uitkijkt op een minibos. Er is ook in een grote, centrale wasplaats voorzien, 182 vierkante meter fietsenstalling en parkeerplaats voor 87 wagens.”

Als alles vlot verloopt, nemen de eerste inwoners van Le Jules hun intrek in 2025. Initieel bood het project ook plaats aan kantoren, commerciële en productieve ruimten. Everecity bekijkt nog hoe het concreet vorm zal geven aan deze invulling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt