Senioren ontmoeten elkaar in vernieuwde Bunderhoeve: “Ook Boechoutse verenigingen zijn welkom”

De seniorennamiddag in de Bunderhoeve op donderdag.© RR

Boechout -

De gemeente Boechout heeft de renovatiewerken aan de Bunderhoeve op de Bistweg afgerond. Goed nieuws voor de senioren, want zij hebben meteen een locatie waar ze elkaar op een vast moment kunnen ontmoeten.

Filip Spoelders

Volgens schepen voor Senioren Els Augustinus (Pro Boechout-Vremde) waren de verbouwingen echt nodig. “Het gebouw was eigenlijk afgeleefd. Nu beschikt het over een moderne keuken, terwijl ook de vloeren en plafonds samen met het sanitair werden vernieuwd. Het is de ideale locatie geworden voor de senioren om elkaar te ontmoeten. In de zomer komt het aangename terras er nog eens bij.”

De senioren hebben voortaan een vast moment op donderdag van 13.30u tot 16.30u. Ze kunnen een praatje komen maken, iets drinken, kaarten of een gezelschapsspel spelen. “Zo’n vast tijdstip op een locatie voor senioren is nieuw voor onze gemeente. Koffie en thee zijn er aanwezig en we zullen het aanbod aan dranken nog uitbreiden, want ook andere verenigingen kunnen er terecht.”

Vergaderingen

Zo maken ook OKRA, Biebond Boechout, Samana en de Narrenklub al gebruik van de opgefriste Bunderhoeve. “De Bunderhoeve gaan we niet voor privéfeesten verhuren, maar verenigingen mogen steeds reserveren voor vergaderingen of andere bijeenkomsten, zoals bijvoorbeeld een boekvoorstelling.”

De Bunderhoeve is af te huren via de gemeentelijke website of bij de dienst vrije tijd. Vrijwilligers om op donderdag de senioren te ontvangen, zijn eveneens nog welkom. Zij mogen zich melden via erna.vanwesenbeeck@boechout.be.

Burgemeester Koen T’Sijen en schepen Els Augustinus openden de vernieuwde Bunderhoeve.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt