Man stampt politieagent na WK-zege van Marokko: politie verspreidt opsporingsbericht

© ATV

Kiel -

Politie en parket zijn op zoek naar getuigen en beelden na een incident op het Kiel begin december. Na de historische kwalificatie van Marokko op het WK werd een politieman in het gewoel op de Sint-Bernardsesteenweg tegen de grond gestampt door een onbekende man.

jtp

Het incident speelde zich af op donderdag 1 december rond 19.50u, kort na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd Canada - Marokko. Door de 1-2 zege plaatste Marokko zich voor de volgende ronde van het WK, dat sprookje zou uiteindelijk stranden in de halve finale.

Verschillende politieagenten in burger hielden na de vreugde-uitbarsting toezicht ter hoogte van het bus- en tramstation ‘Antwerpen Abdijstraat’ op de Sint-Bernardsesteenweg in Antwerpen. “Hierbij werden stenen en andere projectielen naar de agenten gegooid. Een van de agenten werd tevens tegen de grond gestampt en raakte hierbij gewond”, zegt de federale politie in een opsporingsbericht.

Er werd een onderzoek gestart. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident of eventuele omstaanders die beelden van de feiten gemaakt hebben.

Heeft u meer informatie over deze zaak? Dan kan u de politie bereiken via dit online tipformulier of via het gratis telefoonnummer 0800/30 300. Voor getuigenissen vanuit het buitenland kunt u het nummer 0032 2 554 44 88 vormen.

© Federale Politie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus