Gemeenteraadslid Glenn Smets (29) wordt lijsttrekker van CD&V Putte: “Een ongelofelijke eer”

Minister Annelies Verlinden kwam Glenn Smets aankondigen als nieuwe lijsstrekker tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V Putte.© rr

Putte -

Tijdens de nieuwsjaarsreceptie van CD&V Putte wees de partij gemeenteraadslid Glenn Smets (29) aan als nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Minister Annelies Verlinden kwam dat aankondigen voor een volle zaal. Ex-burgemeester Chris De Veuster zal dus niet langer de koppositie innemen bij de partij.

Kristof Van Rompaey

Met de keuze voor Glenn Smets wil CD&V Putte inzetten op verjonging en vernieuwing. “Met hem maken we een keuze voor de toekomst”, zegt voorzitter Eric Meyers. “Hij is een jong gezicht dat al enkele jaren in de gemeenteraad bewijst over de nodige capaciteiten te beschikken. Hij volgt voor onze fractie de dossiers rond ruimtelijke ordening op de voet. Mee door zijn initiatief hebben we nu twee hondenweides en een raadscommissie financiën.”

Een keuze voor een nieuw gezicht betekent dat Chris De Veuster niet langer de koppositie zal innemen. “Chris gaf zelf aan ruimte te willen laten voor een nieuw verhaal, gekoppeld aan een jong gezicht”, vult Meyers aan. “Ze zal haar ervaring en kennis wel ter beschikking houden van onze partij en zelf ook actief deelnemen aan de verkiezingen van 2024.”

Goesting

De nieuwe lijsttrekker is zelf zeer vereerd. “Het is een ongelooflijke eer voor mij”, zegt Smets. “Ik wil graag mijn dank uitspreken aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en in het bijzonder aan Chris. Ik ben ook zeer blij dat zij onze lijst zal blijven ondersteunen. Ik ben nu enkele jaren gemeenteraadslid en voel de goesting alleen maar groter worden om te werken aan een beter Putte. Thema’s als inspraak, communicatie en mobiliteit zullen speerpunten worden voor onze partij. We gaan hier het komende jaar dan ook stevig aan werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt