Voetbal 1ste nationale Jong OH Leuven - Jong AA Gent: 5-1

Pijnlijke 5-1-nederlaag voor Jong AA Gent in Leuven: “Alles liep fout”

Noah De Ridder weet dat de prestatie tegen Jong OH Leuven niet voor herhaling vatbaar is: “Als we onze ranking willen houden, mogen we zulke punten niet meer weggooien.”© Nic Declercq

Gent -

Op bezoek in Leuven leek Jong AA Gent kort na rust nog in staat om eventueel een vierde opeenvolgende overwinning te boeken. Vervolgens sloegen de gastheren ongenadig hard toe en dropen de Gentse bezoekers met een 5-1-pandoering af. “We moeten nu vooral in de spiegel kijken en ervoor zorgen dat we er komend weekend opnieuw staan”, weet Noah De Ridder.

Stefan Smet

“We werkten een degelijke eerste helft af en vlak voor de pauze maken we ook gelijk via Goodluck. Hierdoor konden we met een goed gevoel naar de kleedkamer”, doet Noah De Ridder het verhaal van een knotsgekke middag in Leuven. “Nadien liep het evenwel helemaal mis voor ons. We slaagden er niet om de bal in eigen rangen te houden en we konden in de tweede helft dan ook geen kansen meer creëren.”

Nee, Jong AA Gent was niet op de afspraak op bezoek bij hun Leuvense leeftijdsgenoten, die vorige week nog wonnen op bezoek bij KVK Ninove. “Jammer genoeg acteerden we ook defensief niet op ons normaal niveau. Daarbij slikten we ook nog eens een strafschop waarbij de fout buiten de zestien gebeurde en keurde de ref een buitenspeldoelpunt goed. Kortom, een partij waarbij alles fout liep wat fout kan lopen. Natuurlijk overheerste na afloop de teleurstelling. Iedereen is vooral boos op zichzelf”, benadrukt De Ridder dat hij en zijn ploegmakkers ook niet hun verantwoordelijkheid willen ontlopen. “We moeten nu vooral in de spiegel kijken en ervoor zorgen dat we er komend weekend opnieuw staan. Als we onze ranking willen houden, mogen we zulke punten niet meer weggooien. Dit kan echt niet!”

Opdoffer

Tenslotte kwam De Ridder ook nog even terug op zijn eigen prestatie. “Persoonlijk kan ik terugkijken op een degelijke eerste helft. Ik gaf ook de assist bij het doelpunt van Goodluck. Jammer genoeg kon ik evenmin na de pauze het tij doen keren. Hun tweede goal gaf ons echt een slecht gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn best heeft gedaan, maar we beseffen allemaal dat we nu een slechte zaak doen. Na drie zeges op rij konden we de top drie als het ware ruiken. We konden op twee punten komen van de derde plaats. Dit is dan ook een zware opdoffer. Komend weekend treffen we met Francs Borains. Uiteraard opnieuw een lastige match maar het is toch een ander type ploeg. We moeten er gewoon alles aan doen om er dan opnieuw te staan. Die drie punten moeten we gewoon ten allen prijzen thuis zien te houden!”