Voetbal 3de afdeling VV 

Alleen Tempo Overijse wint, Betekom krijgt mokerslag, Kampenhout nieuwe rode lantaarn

Met een rode kaart werd Mbey Epolo de schlemiel voor Kampenhout.© Mpics

Naast de belangrijke zege voor Diest was het voor de rest van de Vlaams-Brabantse derdeklassers bijna allemaal huilen met de pet op. Alleen Tempo Overijse kon nog punten pakken. De rest verloor, Betekom kreeg in Sint-Lenaarts zelfs een flinke oplawaai.

Stefan Van De Weyer

In 3A verloor niet alleen Eppegem. HO Wolvertem-Merchtem ging met 2-0 de boot in op het veld van leider Voorde-Appelterre. Tempo Overijse ging als tweede in de stand nipt met 0-1 winnen op het veld van twaalfde, Drongen. Met 42 op 57 telt het nu vier punten achterstand op de leider.

In de B-reeks kreeg Betekom op bezoek bij Sint-Lenaarts een serieuze 7-0-oplawaai. Aan de rust stonden de Begijnendijkenaren al 2-0 achter, vanaf het uur ging het flink bergafwaarts. Met een 22 op 57 blijft rood-blauw op de negende positie staan.

Reeksgenoten Wijgmaal en Sporting Kampenhout gingen beide de thuis de boot in met 1-2, respectievelijk tegen ASV Geel, dat vierde stond en tegen staartploeg Beringen. Kampenhout en Geel hielden in de eerste helft gelijke tred in een vertoon zonder al te veel kansen. De eerste halve mogelijkheid voor Kampenhout ging er aan de tweede paal in via Allan De Smidt. Aan de rust leek alles er goed uit te zien voor blauw-geel. Enkele minuten na de pauze kwam Geel langszij en iets na het uur zelfs op voorsprong via een eigen doelpunt van Jonathan Mambabua. Kampenhout kwam nog opzetten, maar met nog een kwartier slikte spits Mbey Epolo rood. Zo leed Kampenhout duur puntenverlies en pakt het de rode lantaarn over van Diest.

Wijgmaal stond na een zwakke eerste helft aan de rust 0-1 in het krijt tegen Beringen. Rond het uur verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Verder dan de 1-2 van Dupont kwamen de Leuvenaars niet meer. Olympia glijdt opnieuw af naar de gevarenzone en staat voorlopig twaalfde met een 18 op 57.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus