Basketbal Top Division 1

Kortrijk Spurs als poulewinnaar naar play-offs, ook SKT Ieper eindigt in top vier: “Opdracht volbracht”

Waregem-Kortrijk 70-78: bezoeker Niels De Ridder gaat voorbij Aaron Van Vooren naar de korf.© Bart Vandenbroucke

Kortrijk Spurs won met 70-78 de derby bij ION Waregem en beëindigde de eerste competitieronde als poulewinnaar. SKT Ieper kon dankzij een knappe eindspurt en vlotte 90-54-overwinning tegen Charleroi B ook een plaatsje in de top vier bemachtigen. Waregem zal via de play-ins nog een plek in de play-offs moeten zien te veroveren.

“Doelstelling volbracht”, reageerde Ieper-coach Bruce Minne na de kwalificatie van zijn ploeg. “Hoe we de laatste wedstrijden hebben aangepakt, geeft ons veel vertrouwen. De poule met de acht beste ploegen wordt wel een stevige uitdaging. Als je ziet welke ploegen uit onze reeks meegaan maar ook wie er bij komt van de andere poule, dan weet je dat het pittig wordt. Gembo haalt met Bogaerts nog een extra kracht binnen, wat weer maar eens duidt dat er een volledig nieuwe competitie begint.”

In de tot de nok gevulde Treffer in Waregem stond zaterdag El Vlasico op het programma. Kortrijk Spurs had het moeilijker dan verwacht tegen ION Waregem. “We wisten dat het moeilijker zou worden dan in de heenmatch”, zei Robbe Naudts. “Waregem speelde de afgelopen weken veel beter dan bij de start van het seizoen, maar uiteindelijk hebben we onze opdracht volbracht. We gaan nu meteen focussen op de tweede ronde, want we stelden de doelstelling om geen wedstrijd meer te verliezen. Wij zijn voor andere clubs een doelwit geworden. Zij denken dat ze tegen ons niets te verliezen hebben. Dit zorgt er net voor dat elke wedstrijd extra pittig wordt en we enkel naar onszelf moeten kijken.”

Waregem tankt vertrouwen

Waregem tankte dan weer heel wat vertrouwen met een sterke prestatie tegen Kortrijk. “We speelden echt een goede wedstrijd”, vond assistent-coach Castelein. “We misten op enkele cruciale momenten wat shots, waarna Tomsick dodelijk efficiënt bleef. Het was echter een wedstrijd die hoop geeft voor de tweede ronde, waarbij we via de play-ins de play-offs willen bereiken. Als Waregem zijn we aan onszelf verplicht die doelstelling te zetten. Verder zijn we nog steeds in de running voor de Beker van Vlaanderen, waarbij we Melsele treffen in de halve finale.”(ccw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus