Yannick Bevers wint zespuntenmatch met Hoogstraten tegen Rupel Boom (1-0): “Ik wil hier vertrekken met het behoud”

Vreugde bij de spelers van Hoogstraten.© koen fasseur

Het was van 10 september geleden dat Hoogstraten voor eigen volk nog eens kon winnen, maar daar brachten de Rooikens zaterdagavond verandering in met een tweede thuiszege van het seizoen tegen een ontstellend zwak Rupel Boom. Yannick Bevers en co. doen zo weer volop mee voor het behoud.

Hoogstraten schoot het best uit de startblokken, maar de Rooikens konden in een matige eerste helft geen vervolg breien aan die goede start. “Omdat het voor de pauze allemaal net iets te weinig was, hebben we tijdens de rust een en ander bijgestuurd”, sprak Bevers na afloop. “Dat werkte, want onze tweede helft was een stuk beter. We hebben de match resoluut in handen genomen. Bovendien zijn we dit keer niet ingezakt na de 1-0 en zijn we gewoon ons ding blijven doen.”

Toch bleef het onnodig spannend tot op het einde. “Hoewel we het al vroeger hadden moeten afmaken, heb ik op geen enkel moment het gevoel gehad dat we punten zouden laten liggen. Onze keeper heeft bijvoorbeeld geen enkele bal moeten pakken. De zege was trouwens niet alleen dik verdiend, ze doet ook enorm veel deugd. Bij een nieuwe nederlaag had het er wel heel slecht uitgezien.”

Na dit seizoen keert Bevers terug naar Sint-Lenaarts. “Ik voel me hier de laatste maanden nochtans heel gelukkig, maar door wat miscommunicatie met het bestuur had ik niet echt het gevoel dat ze mij per se wilde houden. Daarom heb ik besloten om te vertrekken, maar dat wil ik wel doen met het behoud op zak. Als we op dit elan kunnen doorgaan, ben ik ervan overtuigd dat we erin blijven.”

Trainer Frank Belmans was vooral opgelucht met de tweede thuiszege van het seizoen.

“Natuurlijk hadden we deze zege broodnodig als we ons willen redden, maar ik ben vooral blij dat de groep eindelijk eens loon naar werken heeft gekregen”, sprak de Hoogstraatse T1. “Terwijl de verdedigers in een gesloten eerste helft duidelijk baas waren over de aanvallers, hebben we in de tweede helft wel heel wat kansen kunnen creëren. De laatste pass ontbrak alleen iets te vaak, maar ik denk niet dat er iets af te dingen valt op onze zege.” (kga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus