Voetbal Challenger Pro League Lierse Kempenzonen - RWD Molenbeek 1-2

Zakaria El Ouahdi krijgt persoonlijke verwensingen te verduren: “Respect hoort bij het voetbal”

Jake O’Brien zorgde voor het tweede doelpunt op het Lisp.© BELGA

Lier -

RWDM speelde niet zijn meest memorabele wedstrijd op het Lisp, maar wist er zijn vroege 0-2-voorsprong wel keurig te verdedigen. Daardoor is de ploeg ook meteen zeker van play-offs. Lierse Kempenzonen scoorde nog tegen, maar pas in de blessuretijd. “We moeten gefocust blijven tot aan het fluitsignaal”, aldus Zakaria El Ouahdi, die persoonlijke verwensingen te verduren kreeg.

Michael Delbeke

RWDM is op het Lisp nooit echt tot zijn echte spel – “voetbal over de grond, korte passing, de vrije man vinden”, aldus Vincent Euvrard – kunnen komen. “Door de staat van het veld, maar ook door de felle pressing van Lierse Kempenzonen. Zij zijn sterk op lange ballen en spelen vanuit de duels”, aldus de 40-jarige oefenmeester, die het achteraf betreurde dat zijn ploeg enkele meerderheidssituaties slecht had uitgespeeld.

Wat een geluk dus dat RWDM na nog geen kwartier al 0-2 voorstond. “Een voorzet van Vorogovskiy, waarna hun keeper zwaar in de fout gaat”, aldus Zakaria El Ouahdi. “Dat is meegenomen natuurlijk, want daardoor zaten we meteen in de wedstrijd.”

Ook de 0-2 kwam er via een Molenbeekse verdediger. Jake O’Brien verzilverde een corner. “Het is goed dat we verdedigers hebben die ons kunnen helpen in zulke moeilijke wedstrijden”, aldus El Ouahdi, die net als tegen Deinze een hele wedstrijd op het veld stond. Jake is daar een kei in. Wij weten zo ook gewoon dat we sterk zijn op stilstaande fases. Dat kan alleen een pluspunt zijn. In de eerste helft waren we heel sterk, wij vonden dat we de beste ploeg waren. In de tweede helft was het op het einde iets moeilijker. Het is heel spijtig dat we in de slotfase die laatste goal binnen krijgen, want we hadden alles onder controle.”

“Ach, het kan ons er alleen maar aan herinneren dat we ons moeten focussen tot de laatste minuut, de laatste seconde, zelfs tot wanneer de scheidsrechter afgefloten heeft. Het is ons nu al twee wedstrijden op rij overkomen, nu moeten we zorgen dat dat niet meer gebeurt”, aldus de 21-jarige flankspeler, die de persoonlijke verwensingen die tijdens de wedstrijd over de tribunes rolden veroordeelde.

“Dat ik fysiek stevig werd aangepakt, dat hoort bij het voetbal. Maar als de beledigingen persoonlijk gaan worden, wordt het een andere zaak natuurlijk. Er werden zaken over mijn familie geroepen. Uiteindelijk moet je daar leren mee omgaan, maar respect hoort bij het voetbal.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt