Voetbal 2de Afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV A: KRC Harelbeke grote winnaar, KVK Westhoek grote verliezer van het weekend

Soren Coens (Jong Cercle) kijkt toe hoe Tibo Andries (KM Torhout) de bal met de borst controleert.© RUDY DECLERCK

De beloften van Cercle en Zulte Waregem kenden al betere tijden. KM Torhout snoepte Jong Cercle een puntje af en Jong Essevee ging onderuit in Lokeren. Grote winnaar van het weekend werd KRC Harelbeke. KVK Westhoek kon opnieuw niet winnen voor eigen publiek.

Zaterdagavond liep Jong Cercle 2-0 uit tegen KM Torhout dat dit seizoen weer de gekende vechtlust van weleer terugvond. Torhout knokte zich knap weer in de match en pakte een puntje. Een opsteker na de wanprestatie van vorige week in Wetteren.

Jong Essevee was wat onder de indruk van de omstandigheden in het goed gevulde Daknam in Lokeren. Bij de rust was de match al gespeeld, maar in de tweede helft kon Jong Essevee de schade beperken en een afstraffing vermijden. Men wil nu snel een streep trekken onder januari en verlost van examenkoorts weer punten gaan sprokkelen. 

Ook nog zaterdag trok KRC Harelbeke naar Oudenaarde. Het kan dus toch nog voor de Ratten. Na een moeizame eerste helft waarin de nieuwe doelman Dutoit de 1-0 verhinderde, kon Harelbeke scoren en tot 0-4 uitlopen. Het bestuur had voor extra motivatie gezorgd en dat hielp dus. “Hopelijk zijn we nu vertrokken”, aldus een opgeluchte trainer Bruno Derveaux. “Wie weet kunnen we toch nog het behoud verzekeren of ons wapenen voor de barrage. Er is nog niks verloren en nu hadden we het geluk wel eens aan onze zijde.”

Dat was zondag niet het geval voor KVK Westhoek. De Ieperlingen verloren met het kleinste verschil thuis tegen Olsa Brakel. Na Thiel vorige week stelde trainer Bruno Debo nochtans meteen zijn tweede winteraankoop Dirk-Jan Dewaegemaeker op. Het mocht niet baten, want Westhoek verloor dus en zakt zo naar de met Harelbeke gedeelde voorlaatste plaats. (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus