Politie zoekt nog altijd naar verdachten van aanslagen in Mechelen: ze verplaatsten zich mogelijk met step en waren donker gekleed

© Sven Van Haezendonck

Mechelen -

De verdachten van de aanslagen met molotovcocktails in hartje Mechelen zijn nog niet gevat. Zowel het gerechtsgebouw als het Huis van de Mechelaar waren daarvan het doelwit. De daders verplaatsten zich mogelijk met een step en ze waren volledig in het donker gekleed.

Afgelopen donderdag schrikten twee ontploffingen de Mechelse binnenstad op. In de Reuzenstraat viseerden de daders het Huis van de Mechelaar, het administratief centrum van de stad. Daar raakte een grote glaspartij beschadigd.

LEES OOK. Molotovcocktails naar stadhuis en gerechtsgebouw gegooid in Mechelen, burgemeester reageert: “We zullen de daders vatten”

Aan het gerechtshof in de Korte Maagdenstraat belandde een zelf in elkaar geknutselde brandbom op het dak van het cellencomplex. De impact van het projectiel zorgde voor aanzienlijke schade, waardoor de cellen tijdens de zittingen vrijdag onbruikbaar waren.

LEES OOK. Mechels gerechtsgebouw loopt zware schade op na aanval met molotovcocktail: justitie en magistraat werden vorige week nog bedreigd

Amper te herkennen

Sindsdien zijn speurders van de politie Rivierenland koortsachtig op zoek naar de verantwoordelijken voor de aanslagen. Zij worden verdacht van opzettelijke brandstichting bij nacht in een onroerend goed, strafrechtelijke feiten waar zware straffen op staan.

Op camerabeelden zijn de verdachten te zien. De zoektocht spitst zich onder andere toe op twee personen die zich verplaatsten met een elektrische step. Ze zouden wel amper herkenbaar zijn omdat ze donkere kleding droegen. Ook voor hun motieven is er nog geen klaar antwoord.

(svh)

LEES OOK:

Dé vraag die Mechelen bezighoudt: wie zit er achter de aanslagen met molotovcocktails?

Huis van de Mechelaar daags na brandbom gewoon open: “Geweld wordt schering en inslag in onze maatschappij”

Mechelse oppositie zet veiligheid op agenda na aanslagen met brandbommen: “Signaal schorremorrie gericht tegen politiek en justitie”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus