Voetbal 3de Afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING VV A: SV Rumbeke zorgt op Kalken voor een stunt, SV Anzegem en SK Roeselare-Daisel onderuit

Laurens Vandenheede (archiefbeeld) bezorgde SV Rumbeke de drie punten op Kalken.© VDB

SV Rumbeke kon nog eens winnen en pakte op Kalken drie belangrijke punten. SV Anzegem slikte op Hamme zijn derde nederlaag op rij, SK Roeselare-Daisel zag op eigen veld zijn goede reeks onderbroken door Aalter.

Fons Vandewynckele

SV Rumbeke zorgde voor de verrassing van de speeldag door met 1-2 te winnen op het veld van het nochtans hoog aangeschreven Kalken. De bezoekers kregen de zege niet zomaar cadeau en moesten er hard voor knokken. Na een evenwichtige eerste helft leidde de thuisploeg met 1-0. In de tweede helft kwam Rumbeke opzetten en halverwege werd het beloond met de gelijkmaker van Jens Kindt. Rumbeke wilde meer en tien minuten voor affluiten werd het via Laurens Vandenheede beloond met het winnende doelpunt. Even later pakte bezoeker Jonas Vanexem nog een tweede gele kaart, maar ook de thuisploeg eindigde met tien.

SK Roeselare-Daisel moest op eigen veld tegen Aalter met 1-3 de duimen leggen. De thuisploeg begon nochtans niet onaardig aan de match. Tot even voorbij het halfuur Gianni Derieuw met rood werd uitgesloten. Bij Roeselare-Daisel was men in alle staten. Bezoeker Jens Hoornaert trok er zich niets van aan en zette de strafschop feilloos om. Ondanks hun numerieke minderheid scoorde thuisspeler Sam Vanhuyse halfweg de tweede helft de gelijkmaker. Erop en erover dachten ze bij Roeselare-Daisel. Aalter kwam enkele keren goed weg, maar het was opnieuw Jens Hoornaert die de risico’s van de thuisploeg in het slot genadeloos afstrafte.

Na de 1-5-pandoering vorige zondag tegen Voorde-Appelterre en de 2-1-nederlaag op Overijse, trok SV Anzegem nu ook op Hamme met 3-1 aan het kortste eind. “Een week om zo snel mogelijk te vergeten”, bekende Seppe Lecour. “Op Hamme werden we gepakt in snelheid. Vooraleer we beseften dat de wedstrijd op gang gefloten werd, keken we al tegen een 2-0-achterstand aan. Na de rust slikten we nog een derde treffer en was er van een echte wedstrijd geen sprake meer. Pas in het slot en op strafschop kon Michiel De Bruycker voor ons de eer redden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt