Voetbal 2de afdeling VV A FC Gullegem - SV Oostkamp 1-2

SV Oostkamp in top drie na winst bij FC Gullegem: “Het beste paard kreeg de haver”

Martin Puskas (SV Oostkamp) probeert het vanop afstand.© VDB

GULLEGEM -

Na de 0-3-zege vorige speeldag op Jong Essevee kwam FC Gullegem met een hart als een koekebrood aan de aftrap tegen SV Oostkamp. Maar de jongens van T1 Kurt Delaere bewezen andermaal dat ze niet voor niets op de derde plaats prijken. Opnieuw kon Gullegem niet bevestigen voor eigen publiek.

Fons Vandewynckele

Van bij de aftrap kozen beide ploegen voor de aanval. Beide ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd, al kwam Oostkamp aanvallend iets snediger voor de dag. Bij de thuisploeg kwam het gevaar steevast van de jonge Rune Moerkerke die het zijn rechtstreekse tegenstrever bijzonder moeilijk maakte. Halfweg de eerste helft kopte bezoeker Broes Willem zijn ploeg op voorsprong. De thuisploeg was niet aangeslagen en reageerde op het halfuur via Victor Van De Wiele met de gelijkmaker. Aan de rust stond een logische 1-1-score op het bord.

“Loepzuivere fout”

Na de hervatting kreeg Gullegem het moeilijker om aanvallend een vuist te maken en kwam Oostkamp dreigender opzetten. Via de ingevallen Jari Timmerman namen de bezoekers de leiding. De thuisploeg ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar hun slotoffensief leverde geen kansen meer op. “Hun winning goal was een loepzuivere fout”, legde de 22-jarige Kevin Henneuse de schuld van de nederlaag bij de scheidsrechter. “Mijn tegenstrever tackelde mijn enkel in plaats van de bal. Jammer, want we verdienden tegen een sterk Oostkamp toch minstens een punt.”

Ook T1 Jordi Lemiengre had het moeilijk om de nederlaag door te slikken. “De ref kon en moest allicht een fout fluiten bij de tweede goal van Oostkamp. Daardoor kregen we een mentale tik waarvan we ons nog moeilijk herstelden. Anderzijds hebben we tegen een sterk Oostkamp getoond dat we meer kunnen dan te moeten knokken voor het behoud. De komende weken komen de belangrijke wedstrijden eraan waarin we kleur zullen moeten bekennen.”

Geen druk

Uiteraard was de sfeer in de bezoekende kleedkamer een heel stuk beter dan bij het treurende Gullegem. “Het beste paard kreeg de haver”, dacht de 25-jarige bezoeker Dylan Vanhaeren. “Vooral in de tweede helft waren we de betere ploeg. Dat ik bij Oostkamp een andere rol vervul dan destijds bij Winkel? Van T1 Kurt Delaere mag ik me in het middenveld uitleven. Een positie die me ligt. Met een voorlopige derde plaats is er geen enkele reden tot klagen. Of we hogere ambities koesteren? We willen ons bij de top vijf blijven nestelen. Met deze kwalitatief sterke kern moet dat zeker lukken. We spelen zonder druk op de schouders en gaan iedere wedstrijd voor winst, wat ons meestal ook wel lukt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus