Voetbal 1ste provinciale KVV Sint-Denijssport - KSK Vlaamse Ardennen: 0-1

KSK Vlaamse Ardennen pakt de volle buit bij aangeslagen KVV Sint-Denijssport: “Dit verlies zullen we relativeren”

In dit bewuste kopduel met Marvin Foucart liep Kobe Folens (rechts) een zwaar hoofdletsel op.© Nic Declercq

Gent -

De drie punten waren voor één keer slechts bijzaak voor de thuisploeg, die enkele bange momenten beleefde toen Kobe Folens afgevoerd moest worden met een hoofdblessure. “Je merkte dat onze jongens duidelijk onder de indruk waren van de omstandigheden”, beaamt Filip Pieters, voorzitter van de thuisploeg. “We haalden nooit ons vertrouwde niveau en dit verlies zullen we natuurlijk ook wel relativeren.”

Stefan Smet

De partij tussen KVV Sint-Denijssport en KSK Vlaamse Ardennen werd in de openingsfase opgeschrikt door een fikse botsing, waarbij Kobe Folens zwaar geblesseerd raakte aan het hoofd. De partij lag geruime tijd stil en de thuisspeler werd uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis. “Het was inderdaad flink schrikken”, klinkt Sint-Denijssport-voorzitter Filip Pieters na afloop aangeslagen. “De eerste berichten waren gelukkig bemoedigend en na enkele onderzoeken mocht hij het ziekenhuis verlaten. Je merkte dat onze jongens echter toch onder de indruk waren van de omstandigheden. Gelukkig kregen we al snel het signaal dat hij bij bewustzijn was en ook neurologisch zou er geen schade zijn, maar we wachten toch nog even het resultaat van de scan af. We haalden nooit ons vertrouwde niveau en dit verlies zullen we natuurlijk ook wel relativeren. Zonder afbreuk te doen aan de prestatie van Vlaamse Ardennen, want dat is zonder meer een sterke ploeg.”

Anderzijds merkte Pieters dat de afwezigheid van enkele jongens duidelijk werd gevoeld. “Iedereen deed hard zijn best en die 0-1 is gewoon zuur. We misten ook nog eens een strafschop en nadien kregen we nog enkele open kansen. Dit is pas onze eerste thuisnederlaag en doet geen afbreuk aan ons seizoen. Jammer dat we verliezen, maar je merkt dat Vlaamse Ardennen ook wel voldoende ervaring heeft om zo’n wedstrijd uit te spelen.”

Efficiënt gevoetbald

Bij de bezoekers was coach Carl Deviaene uiteraard in zijn nopjes met het eindresultaat. Toch stond ook hij nog even stil bij de bijzondere wedstrijdomstandigheden. “De match lag uiteindelijk 25 minuten stil en dat heeft toch altijd invloed op de spelers”, aldus Deviaene. “Op Doornik maakte ik het in het verleden ook eens mee. Toen lag de match zelfs 40 minuten stil terwijl dit maximaal een halfuur mag. We hebben toen ook klacht ingediend. Uiteindelijk konden we de draad oppikken en uit onze twee kansjes scoorden we dat doelpuntje. We hebben dus efficiënt gevoetbald. Vergeet ook niet dat we hier tegen de koploper kwamen voetballen. Vorige week voetbalden we veel kansen bij elkaar en scoorden we ook slechts één keer. Uiteindelijk zal deze zege pas echt opbrengen als we ook volgende week tegen KSK Grembergen punten kunnen sprokkelen. Anders brengt ons dit geen stap verder.”