Voetbal 2de provinciale A Zeveren Sportief - FC Sint-Laureins: 5-0

Zeveren Sportief verrast door leider FCG Sint-Laureins 5-0-pandoering te verkopen: “Waren veel gretiger dan onze weinig geïnspireerde opponent”

Lennert Van Praet met bezoeker Milan Verstringe in de rug.© Marc Van Hecke

Zeveren -

Zeveren Sportief pakte met een stunt van formaat uit. De ploeg van coach Maikel Van Parijs won op eigen veld met 5-0 van leider FCG Sint-Laureins. Zeveren Sportief verstevigde in de rangschikking haar zesde plaats en staat op vier punten van een eindrondeticket.

Johan Polet

Zeveren Sportief pakte tegen Sint-Laureins met een sterke eerste helft uit en zette haar overwicht om in vier doelpunten via Alessio De Ruyck, Hannes De Spiegelaere, Lennert Van Praet en Sébastien Giannaros. Kort voor de rust ranselde thuisdoelman Dwight Van Parys een strafschop van Jens Van Loo uit zijn doelvlak, wat een nieuwe mentale opdoffer voor de bezoekers was. In de tweede helft legde Giannaros met zijn tweede treffer van de namiddag de eindstand vast. Zeveren Sportief is via zeges tegen FC Poesele en FC Sint-Laureins en een gelijkspel tegen FC Destelbergen uitstekend aan 2023 begonnen.

“Wij begonnen zeer gedreven aan deze wedstrijd”, reageert de 19-jarige centrale verdediger Rune Steyaert (Zeveren Sportief). “Dit in tegenstelling tot Sint-Laureins, dat mij een weinig geïnspireerde indruk liet. Het was misschien nog een moeilijke tweede helft geworden indien de bezoekers hun strafschop bij een 4-0-tussenstand hadden omgezet. Wij behielden in de tweede helft de controle over de partij en pakten met een fraaie clean sheet uit.”

“Wij kunnen het iedere reeksgenoot moeilijk maken”, weet Steyaert. “Wij beschikken over een te kleine spelerskern om over dertig speeldagen met de toppers te wedijveren. FC Destelbergen, FC Latem en Sint-Laureins hebben een twintigtal spelers die dit niveau aankunnen. Wij zijn niet met de eindronde bezig. We werken van week tot week en zien wel waar het schip strandt. Bij Zeveren Sportief staat het voetbalplezier voorop. Ik blijf hier ook volgend seizoen”, besluit Rune Steyaert.

Frustrerende namiddag

“Het werd een frustrerende namiddag”, reageert coach Eddy Van Daele (FCG Sint-Laureins). “Vooreerst dienden wij te voetballen op een terrein dat tweede provinciale onwaardig is. Zeveren schiep geen enkele uitgespeelde kans en teerde vooral op stilstaande fasen en duelkracht. We keken al na twaalf minuten tegen een 2-0-achterstand aan tegen een gretige opponent. We hebben te weinig een vuist kunnen maken. Wij moeten het vooral van ons voetballend vermogen hebben, maar dit kwam er veel te weinig uit.”

“We waren niet bezig met tweede periodekampioenschap. We zullen zonder grote verrassingen ons voor de eindronde plaatsen. Wij kijken vooral naar de algemene rangschikking. Latem en Destelbergen zijn de twee de te kloppen titelkandidaten, maar wij zullen ons vel duur verkopen. Het zal tegen Destelbergen een volledig andere wedstrijd dan tegen Zeveren Sportief worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus