Voetbal 2de afdeling VV B

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV: Diegem Sport wint van Belisia, Pepingen-Halle speelt gelijk tegen Lille United

Diegem-coach Nico Van Nerom was tevreden na de overwinning tegen Belisia.© Kms

Met de 1-0-winst tegen Belisia zorgde een sterk Diegem voor een knappe stunt. Tegen de topploeg slikte het geen tegendoelpunt en hadden de winstcijfers zelfs hoger kunnen oplopen. Pepingen-Halle speelde na Jong KV Mechelen en Beerschot B een derde keer op een rij gelijk. Het werd 1-1 tegen Lille United.

Luc Brys

“Een terechte zege tegen een nochtans geducht en technisch sterk Belisia”, vond Diegem-trainer Nico Van Nerom. “De eerste helft was er één met veel middenveldspel en weinig of geen kansen. We hielden Belisia tactisch goed af en de Limburgers vonden niet meteen een oplossing. Na een actie van Jordy De Koker aan de rand van de zestien opende Daimy Deflem halfweg de eerste helft de score. “In de tweede helft paste Belisia zijn systeem aan en opteerde voor powerplay en lange ballen en dan moet je natuurlijk wat meeval hebben”, aldus de coach. “In de omschakeling kregen we echter drie, vier open kansen om de wedstrijd dood te maken. Het eerste deel van een zwaar Limburgs drieluik met nog Sporting Hasselt en Bocholt brachten we alvast tot een goed einde en dat geeft natuurlijk een boost.”

Pepingen-Halle moest alweer vrede nemen met een puntje. In een kansarme eerste helft had een gedreven thuisploeg veldoverwicht en veel balbezit. Arnaud Vandenberghe dreigde met een paar afstandsschoten. Spits Alan Mayanga mikte naast. Na een halfuur kwam Lille in de wedstrijd en dreigde tweemaal meteen na de rust. Op het uur werd het echter 1-0. Alan Mayanga zette vlot twee verdedigers in de wind en knalde de bal laag in de verste hoek met zijn twaalfde treffer van het seizoen. “En die voorsprong mochten we niet meer uit de hand geven”, vond een ontgoochelde centrumverdediger Djovkar Doudaev, die met een gehavende knie en enkel uit de strijd kwam. “Eens op 1-0 kropen we allicht onbewust te veel achteruit en gaven Lille zo de kans om een kwartier voor tijd langszij te komen.” Zaterdag moet SKPH naar leider Hades.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus