Zaalvoetbal Futsal 1ste klasse Malle - RSC Anderlecht Futsal 3-9

Steven Dillien ziet ex-ploeg Malle pas in slotkwartier kraken: “Match gaf me een thuisgevoel”

De bezoekers maakte in het slotkwartier het verschil tegen Malle.© Robin Fasseur

Anderlecht Futsal ging vrijdagavond met 3-9 winnen in Malle. Bij de Kempenaars hadden ze de week voordien net een trainerswissel doorgevoerd, waarbij Kurt Gessner aan het roer van de Kempense club werd afgelost door Imad Bouazzaoui. Het leverde een felle repliek op tegen de landskampioen die pas afstand nam nadat Steven Dillien de 2-4 scoorde tegen zijn ex-club.

Wim Redant

Jelovcic leek na elf minuten de wedstrijd al in een beslissende goal te leggen met zijn tweede goal, maar toen ging RSCA-doelman Cristiano knullig in de fout. De al goed ingeburgerde Braziliaan Lennon vond de weg naar netten, terwijl zijn landgenoot Serginho nog in de wachtkamer zit. De Braziliaanse voetbalfederatie lijkt te talmen in de hoop dat Anderlecht met steekpenningen over de brug komt. Nathan Smets pompte met een treffer nieuw leven in de wedstrijd. Uitgerekend Steven Dillien brak voor paars-wit de ban, want van 2-4 ging het in een ijl tempo naar de overdreven 3-9-eindcijfers.

“Ik speelde acht jaar lang bij Malle waardoor deze wedstrijd wel een thuisgevoel gaf”, aldus Dillien. “Ik combineerde Malle wel zeven jaar lang met Hoboken, waarmee ik in de nevenbond van de BZVB speelde. Inmiddels stapte ook Hoboken over naar het Futsal. In de spelersgroep zaten wel geen gewezen ploegmaats meer, maar ik herkende wel flink nog wat oude bekenden bij de vrijwilligers.”

Dillien bleef niet blind voor het eerder matige eerste halfuur. “In het eerste halfuur verwierven we controle over de match, maar we zetten iets te weinig druk”, verduidelijkt Dillien. “Eens het verschil gemaakt was, liep het wel van een leien dakje. Fysiek haalden we ook de bovenhand. Onze coach kan nu eenmaal roteren zonder te verzwakken, wat een niet te versmaden voordeel oplevert. De manier waarop dient niet altijd groots te zijn en mag ook wel eens op mentaliteit gebaseerd zijn.”

Charleroi

Vrijdag zal niettemin uit een ander vaatje getapt moeten worden als Charleroi op bezoek komt. “Charleroi jaagt op de tweede plaats van Antwerpen en is aan een sterke reeks bezig”, voegt Dilliën nog toe. “We moeten op onze hoede zijn. Hopelijk kunnen we dan rekenen op de hulp van onze jongste aanwinst Serginho. De andere nieuwe Braziliaan Lennon had het nog moeilijk tegen Antwerpen, maar op Malle toonde hij wel al een meerwaarde met drie goals. We vinden elkaar steeds vlotter, wat wijst op snel aangescherpte automatismen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus