Basketbal  BNXT-League  Oostende-Circus Brussels 101-54

Jaylin Airington wordt bij rentree aan de zee getrakteerd op pak slaag: “Uit deze pandoering moeten we lessen trekken”

Sergio Liorente (Brussels) probeert thuisspeler Servaas Buysschaert te stoppen.© RUDY DECLERCK

Eén kwart kon Brussels landskampioen Oostende zaterdagavond bijbenen. Toen raasde de ontketende kustploeg over de Brusselaars heen, die ternauwernood aan een beschamende vijftiger ontsnapten.

Wim Redant

Aanvoerder Terry Deroover vierde zijn rentree, maar dat werd niet meteen een succes. Ook de bij Leuven Bears weg gehaalde krachtpatser Jordan Skipper-Brown kon zijn stempel niet drukken. Maar hij krijgt wel nieuwe kansen omdat hij in de hoofdstad binnen de lijntjes kleurt met een goede ploeggeest, daar waar hij in Leuven over de schreef ging met onwettige afwezigheden op training.

Met DJ Laster en Justin Kohajda stonden ook de twee andere nieuwkomers in de basis waar Sergio Llorente met dertien punten en vijf assists de schade probeerde te beperken.

Jaylin Airington stond vijf weken aan de kant en trok met slechts twee trainingen in de benen mee naar Oostende waar de Amerikaan als bankzitter startte, maar meteen 23 minuten meedraaide. ”De coach gaf me mee om te proberen het goede ritme te vinden, wat uiteraard niet evident was tegen een bijzonder sterke thuisploeg. Vanaf het tweede kwart werden we onder de voet gelopen, maar toch beschouw ik dit niet als een wedstrijd om snel te vergeten. We moeten er lessen uittrekken. Vrijdag ontvangen we Luik, wat een belangrijke wedstrijd betekent. Die laatste plaats willen we maar wat graag kwijt. Mijn aanpassing in Brussel viel best mee. Ik ben intussen bezig aan mijn vijfde seizoen overseas en beschik dus wel al over wat ervaring.”

Tot het einde van het seizoen in Brussel

Airington kijkt al uit naar de Silver League. “Ik ken wel geen enkel team en geen enkele speler in Nederland, maar die nieuwe competitie moet ons een nieuwe drive verschaffen. In België ken ik wel Brandon Anderson, die nu bij Antwerp Giants speelt en met wie ik samen speelde in Hongarije bij Komend”, vertelt Airington, die in Europa debuteerde bij het Poolse Wlocwalek en nadien ook passages maakte bij het Hongaarse Szolnoki, het Oekraïense Cherkasy Monkeys en het Litouwse Juventus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus