Vrouwenvoetbal Super LeagueWS Woluwe - OH Leuven 0-2

Hannah Eurlings wint met OH Leuven eenvoudig in Woluwe: “We moeten gewoon naar onszelf kijken”

Hannah Eurlings maakt zich met OH Leuven nu op voor de topper van volgend weekend tegen AA Gent.© Vel

De vrouwen van OH Leuven kenden vrijdagavond weinig problemen op bezoek bij WS Woluwe. In aanloop naar de topper van volgend weekend tegen Gent wonnen ze met een zuinige 0-2. “Maar die score had veel hoger kunnen en moeten liggen”, beweert Hannah Eurlings.

Danny Van Hecke

“ We waren doorlopend de betere ploeg, kregen vele doelkansen die we vervolgens de nek omwrongen en zowel bij 0-0 als na de 0-2 hadden we een resem mogelijkheden om een hogere score neer te zetten”, vertelt Eurlings. “Volgende week krijgen we met AA Gent, een ploeg waartegen we in de heenronde met 0-1 wonnen. Gent is een onberekenbare ploeg. De Oost-Vlamingen wonnen tegen Genk, maar verloren tegen White Star. Ik ga ervan uit dat we er onze handen wel mee vol zullen hebben, want dat de motivatie bij hen top zal zijn. Wat het ook wordt, wij moeten niet naar een ander kijken maar enkel naar onszelf. Gewoon ons eigen spel spelen en dat aan de tegenstander opleggen. Dat doen we al een lange tijd en het loont.”

Top tien Gouden Schoen

Eurlings was een van de vier OHL-vrouwen in de top tien van de Gouden Schoen en is daarmee best tevreden. “Ik had me niet aan een nominatie verwacht”, aldus Eurlings. “Ik kon woensdag enkel nog maar winnen. Ik ben dan ook ontspannen naar de uitreiking gegaan. Niets moest, alles mocht. Ik ben hier nu aan mijn vijfde seizoen toe, waarvan vier in de A-ploeg. Ik lig nog zeker één jaar onder contract en beter kan ik momenteel niet zitten. Zowel op als naast het veld is OH Leuven top in België. Ik studeer intussen Sport- en Cultuurmanagement aan Thomas More, dat is perfect te combineren met OHL. Ik denk niet dat ik mijn ganse loopbaan voor OHL zal spelen, maar weggaan is zeker ook nog niet voor morgen. Liefst niet vooraleer we hier minstens één keer de titel hebben gevierd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus