Basketbal BNXT League Filou Oostende - Brussels 101-54

Xander Pintelon en Filou Oostende walsen over Brussels: “Bij het honderdste punt ging de zaal helemaal los”

Xander Pintelon (Filou Oostende) zet zich door voorbij DJ Laster.© RUDY DECLERCK

OOSTENDE -

Na de vierde century van dit seizoen is Filou Oostende mathematisch zeker van toegang tot de Elite Gold. De Zeekapiteins verdedigden sterk, domineerden de rebound en verdeelden de bal prima. De raakmikkende rood-gelen waren volledig in de mood.

Peter Rossel

“In deze schitterende teamprestatie lieten we de bal goed bewegen. Onze shooting leidde ons naar een volgend niveau. We hebben alle open shots waarlijk knap geselecteerd. Van zodra je vlot scoort, neemt het vertrouwen toe. In het derde kwart hebben we ook niet gerelaxt. Eveneens namen we hun aanvallende rebounds weg”, vat coach Dario Gjergja de inspanningen samen.

Thuis tegen Brussels dropten de Oostendenaars 22 bommen aan 56,4 %. Dat aantal is vier hoger dan begin november in de hoofdstad. Barcello (6 op 8), Bleijenbergh (5 op 8), Troisfontaines (4 op 5) en Tyree (4 op 9) waren de meest efficiënte scherpschutters bij dit Oostendse clubrecord in twee BNXT-seizoenen. “Het was een goede dag”, glimlacht Xander Pintelon die op assist van Bleijenbergh ook een driepunter lekker deed landen. “We speelden goed samen. 32 assists: dat is veel, dat is top!”

Krachtige dunk

In 21’42”, het vierde hoogste aantal speelminuten van alle Oostendenaars, was Pintelon goed voor tien punten aan 50% en vijf rebounds. De jonge Pintelon begon met een mislukte lay-up - “ik liep te snel” - maar hij herpakte zich op assist van Troisfontaines met een krachtige dunk, eentje om in te kaderen. “Ja, die fase kan je al op mijn Instagram herbekijken”, geniet Pintelon. “Ik voelde me heel goed in deze match, ik ben heel blij. Het was lang geleden dat ik zoveel gespeeld had. Zo kon ook Pierre Gillet meer rusten. De coach was tevreden, ik ben ook tevreden”, zegt Pintelon.

“Van de sfeer in de COREtec Dôme kan ik echt genieten. Iedereen is zo gelukkig, ook bij korven van mij, Salim (Kediambiko) en Matteo (Verstraete). Wanneer ik een buitengerolde bal haal, hoor ik de supporters ook mijn naam roepen. Echt leuk is dat”, aldus Pintelon die in de 34ste minuut de veertiger aan 86-46 op het bord plaatste. “Je houdt die score niet steeds in het oog. Wel deden we dat aan punt 99, toen Salim drie vrijworpen mocht nemen. Bij het honderdste punt ging de hele zaal los. Zo’n wedstrijd is goed voor ieders vertrouwen. Na een moeilijke periode met veel matchen hadden we dat nodig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus