Thomas Pieters ziet nummer één van de wereld Rory McIlroy de leiding overnemen

© EPA-EFE

Na de derde ronde van de Dubai Desert Classic is Thomas Pieters leider af en nu voert de Noord-Ier Rory McIlroy, de nummer een van de wereld, het veld aan. Met morgen nog achttien holes te spelen staat de 31-jarige Antwerpenaar op de elfde plaats. Voor Nicolas Colsaerts zit het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten erop. Hij overleefde de “secondary cut” niet.

Christian Ceuterick

Tijdens de eerste negen holes van zijn derde ronde van Dubai Desert Classic bleef Thomas Pieters in de running voor de leidersplaats. Hij startte met birdies op hole 2 en 3. Daarna noteerde hij bogeys op hole 6 en 8 na tweemaal een afslag die in de “rough” eindigde. De nekslag op een mogelijke zevende titel op de DP World Tour kwam er voor de 31-jarige Antwerpenaar op hole 13. Andermaal een mindere afslag en een mislukt chipshot leidde tot een double bogey, ofte 7 slagen, op de normaal makkelijke par 5. De Belgische nummer een in het golf viel met een tussentijdse score van -9 meteen uit de top 10. Op de slothole lukte onze landgenoot nog zijn vierde birdie van de dag en kwam uit op een dagscore van 72 slagen (level par). Pieters totaliseert een score van -10 en is daarmee elfde.

De nummer 1

In tussentijd sloop Rory McIlroy stelselmatig naar de leiding. De 33-jarige Noord-Ier opende met vier opeenvolgende birdies. Een nieuw reeksje van drie birdies (hole 12, 13 en 14) gaven het nummer een van de wereld meteen volledige controle. Finaal voert McIlroy autoritair het klassement aan met -15 en telt drie slagen minder dan zijn naaste achtervolgers. Morgen kan McIlroy zijn derde titel op het Dubai Desert Classic en zijn vijftiende op de DP World Tour pakken.

Geen slotronde

Bij Nicolas Colsaerts vlotte de derde ronde helemaal niet en zit het toernooi dat morgen eindigt er op. Tijdens zijn eerste negen holes liet de 40-jarige Brusselaar vijf bogeys toe. Op de back nine was het iets beter, eagle op 10 en birdie op 18, maar telde hij nog drie bogeys. Met ronde in 77 slagen (+5) kwam de “Belgian Bomber” op een totaal van +3. Met zijn 87ste plaats overleefde Colsaerts de “secondary cut” niet die de eerste 72 spelers en gelijken in het klassement toelaten.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen