Basketbal BNXT-League Limburg United - Leuven Bears 80-76

Bears-coach Eddy Casteels ziet Leuven match van de laatste kans verliezen tegen Limburg: “Als er druk op de ketel zit, kunnen mijn spelers het niet afmaken”

Topscorer Brevin Pritzl (6) moet toekijken hoe thuisspeler Cale mag shotten.© Serge Minten

Na een bloedstollende thriller in een kolkende Alverberg waarbij thuiscoach Westphalen en Unitedspeler Maxime De Zeeuw werden uitgesloten, ging Leuven Bears voor de bijl na overtime (80-76). Met deze derde nederlaag op rij viel ook het allerlaatste sprankeltje hoop dat nog uitzicht op Elite Gold moest bieden.

Tommy Vermeire

Een magistraal regisserende Alex Stein, zelf tevens 26 punten scorend, heeft Leuven in de vernieling gespeeld. Niet dat het Leuven aan bloeddorst ontbrak, wel integendeel. De eerste helft was Leuven heer en meester, en lange tijd leek het onder impuls van een virtuoze Brevin Pritzl (28 punten) af te stevenen op een zege. Tot Limburg in de tweede helft van zijn slappe hand een defensieve vuist wist te maken en uiteindelijk ook offensief Leuven in een wurggreep nam, in de verlenging via onder andere een beresterke Toon Ceyssens. Daarmee heeft het net zich gespannen rond de troepen van Eddy Casteels. Een heruitgave van vorig seizoen waarin Leuven uitblonk in de hoogste categorie zit er dit jaar niet in. Elite Silver zal het worden voor de Leuvenaars.

Coach Casteels: “Tegen Brussels, Oostende en Limburg waren het close games met nipt puntenverlies waarbij het dubbeltje de andere kant uitviel. Nu speelden we alweer een sterke wedstrijd, maar zoals in genoemde voorgaande partijen konden we ook deze keer het hoofd niet koel houden. We stootten daarbij op een uiterst wilskrachtig en agressief Limburg. We wisten waarvoor we naar hier kwamen. Het was voor ons de wedstrijd van de laatste kans.”

En hij voelde zich niet te beroerd ondanks de - eens te meer - moeilijk verteerbare nederlaag Limburg te bewieroken: “Schitterend offensieve wedstrijd van de tegenpartij”, klonk het sportief en zonder tegenzin.

Woorden met een hoog waarheidsgehalte van de Leuven-coach. Inderdaad, de Leuvenaars bleken in de opgesomde wedstrijden de evenknie van hun tegenstander, maar lieten het afweten in moneytime. “Als er druk op de ketel zat, konden mijn spelers het niet afmaken”, zo bleek nogmaals in Limburg, waar ze zich hun voorsprong in reguliere tijd lieten afsnoepen zodat er een verlenging moest worden gespeeld waarin de Limburgers de Leuvenaars vervolgens op de knieën dwongen.

Limburg-coach Raymond Westphalen, die bij 59-61 uit de zaal werd gezet, wond er eveneens geen doekjes om: “Leuven deed ons echt veel pijn in de eerste helft. Ze voerden de forcing en wij waren defensief onmachtig. Maar het is eigen aan onze spelersgroep dat wij zijn blijven terugvechten, soms op het randje met fouten tot gevolg. Dat mag in dit soort wedstrijden. Het geloof en de kracht in mijn spelersgroep is groot. De passie laaiend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus