Ruim achthonderd kinderen leven zich uit op springkastelen van Spring-Sprong Festival

Sporthal Iham stond vol met springkastelen.© Leen Van de Sande

Mechelen -

Zo’n achthonderd jonge springers leefden zich afgelopen weekend uit op een springkastelenfestival in sporthal Iham in Mechelen. Het Spring-Sprong Festival van turnkring Moedig en Vrij bestaat inmiddels al meer dan tien jaar en werd opnieuw een succes. Ook de Spring-Sprong Games voor volwassenen waren een schot in de roos.

Stijn Van de Sande

Iets meer dan tien jaar geleden startte de Mechelse turnkring Moedig en Vrij met een springkastelenfestival. “We organiseerden het evenement naar aanleiding van ons honderdjarig bestaan. Het was toen enkel bedoeld voor onze leden”, zegt Lien Lammar, vrijwilligster bij de turnkring. “Oorspronkelijk zou het een keer plaatsvinden, maar het was zo leuk dat we het zijn blijven organiseren. En we stelden het ook open voor niet-leden.”

De voorbije twee jaar kon het Spring-Sprong Festival niet doorgaan door de coronapandemie, maar afgelopen weekend stond sporthal Iham opnieuw vol springkastelen. “We vroegen ons af of de mensen ons niet vergeten waren na de coronapauze, maar dat blijkt gelukkig niet het geval”, klinkt het. “We hebben nog niet meteen een zicht op de exacte bezoekerscijfers, maar het staat vast dat we opnieuw meer dan achthonderd jonge springers mochten ontvangen. Net voor corona waren er dat een duizendtal. We zijn dus zeker tevreden over de opkomst.”

Ruim achthonderd kinderen leefden zich uit tijdens het Spring-Sprong Festival.© Leen Van de Sande

Ook voor volwassenen

Op zaterdagavond vonden ook de Spring-Sprong Games plaats. De springkastelen werden een avond lang voorbehouden voor jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen. “Met dat concept zijn we, voor zover we weten, uniek in Vlaanderen”, zegt Lammar. “In groepjes van vier tot zes mensen nemen de deelnemers het tegen elkaar op in kleine wedstrijdjes. Per springkasteel proberen we een leuk wedstrijdje te bedenken. Zo moesten ze touwtjespringen op een springkasteel, een parcours afleggen met een dronkenmansbril of in het ballenbad op zoek gaan naar de juiste ballen.”

De springkastelen konden op heel wat interesse rekenen.© Leen Van de Sande

Ook volgend jaar wil Moedig en Vrij opnieuw een Spring-Sprong Festival en Games organiseren. “Vooral op de Games voor jongeren en volwassenen willen we extra inzetten”, aldus Lamar. “Omdat het zo’n uniek gegeven is, zijn we er best trots op. Dit jaar hadden we elf deelnemende teams, maar daar kunnen er volgende keer zeker nog enkele bij.”

Turnkring Moedig en Vrij organiseert al meer dan tien jaar een springkastelenfestival.© Leen Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus