Lyra-Lierse pakt vlotte zege in Turnhout: “Eindelijk eerste overwinning in 2023”

Jaric Schaessens (rechts), goed voor twee goals, probeert de bal af te pakken van Turnhout-speler Akram Tourki.© mpics

Lyra-Lierse had zaterdag weinig moeite met rode lantaarn KFC Turnhout en zat voor de rust al op rozen. “Die twee doelpunten binnen de minuut sneden de adem van onze tegenstander af”, besefte Jaric Schaessens, die voor de rust twee keer raak trof voor de bezoekers.

Het klasseverschil in het Turnhoutse Stadsparkstadion was overduidelijk. Lyra-Lierse had genoeg aan enkele flitsen om het verschil te maken en Turnhout liet zich wel erg gemakkelijk naar de slachtbank leiden. Na ruim twintig minuten werd Seppe Kil niets in de weg gelegd. Randje strafschopgebied trapte hij de bal keurig in de linkerhoek.

“Bij het tweede doelpunt draaide Jiri Struyf zich goed vrij en kreeg ik de bal prima in de loop”, vulde doelpuntenmaker Jaric Schaessens aan. “Ik plaatste de bal beheerst in de verste hoek. Na die al niet terechte strafschop voor KFC Turnhout ging een goed aangesneden vrije trap van mij op slag van rust rechtstreeks binnen. Dat derde doelpunt viel op het goede moment, zodat we met een gerust gevoel naar de kleedkamer konden. We wisten dat onze tegenstander in de tweede helft alles op alles zou zetten en verdedigend gaven we weinig weg. Na een misverstand in de thuisdefensie prikten we nog één keer tegen. Maar eigenlijk was de wedstrijd na die efficiënte eerste helft al gespeeld. Met deze zege behouden we de aansluiting met de ploegen voor ons. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Onze ambitie is om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Speelt Schaessens ook volgend seizoen nog voor de Pallieters? Hij tast voorlopig nog een beetje in het duister tast over zijn toekomst. “Ik ben einde contract bij Lyra-Lierse en hoorde voorlopig nog niets van de club. Ik hoop dat ik een voorstel krijg voor een contractverlenging. Of er interesse is van andere clubs? Daar kan ik niet veel over zeggen.” (lacht)

Ook trainer Bart De Roover was in zijn nopjes met de drie punten. “Vooral omdat dit onze eerste zege was in 2023. We wisten dat KFC Turnhout een goed voetballende ploeg is, maar ook een jonge ploeg die het meeste doelpunten tot nu toe slikte in de reeks. Na die twee eerste doelpunten, die snel na elkaar vielen, was de wedstrijd nog niet gespeeld. Zeker omdat we een lichte strafschop tegen kregen. De 1-3 kwam er met een gelukje en in de tweede helft gaven we geen noemenswaardige kans meer weg. Dit was een meer dan degelijke wedstrijd van ons.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus