KFC Turnhout verliest alweer: “Als je zo makkelijk tegengoals slikt, mis je gewoon kwaliteit”

Akram Tourki (links) draait weg bij Jaric Schaessens. Tourki vertrekt na dit seizoen al zeker naar Hoogstraten.© mpics

Met vier doelpunten in geschenkverpakking schoot KFC Turnhout zich zaterdagavond tegen Lyra-Lierse voor de zoveelste keer dit seizoen in de voet. “We slikten op een kinderlijke manier vier goals. Zo kan je nooit winnen”, zuchtte trainer Dave De Herdt.

De drie tegengoals voor de rust deden pijn aan de ogen bij de Turnhoutse supporters. “Bij de 0-1 mocht Seppe Kil ongehinderd naar doel trappen”, zegt De Herdt. “Bij doelpunt nummer twee leed Ward Verwerft veel te gemakkelijk balverlies en die vrije trap die rechtstreeks binnenging en door geen enkele speler werd ontzet, was geschenk nummer drie, uitgerekend op slag van rust. n de tweede helft hebben we geprobeerd om te voetballen. Op een moeilijk te bespelen veld, hard en bevroren, zag ik voortdurend spelers uitschuiven. Hoe meer risico’s we namen, hoe gevaarlijker de counters van Lyra-Lierse werden. Als je zo gemakkelijk doelpunten incasseert, heeft dat met kwaliteit en concentratie te maken. Daarom heb ik me tijdens de rust ook kwaad gemaakt. De spelers krijgen duidelijke taken mee, we laten hen beelden zien en dan nog loopt het te vaak mis. Ik zag de kopjes ook naar beneden gaan na die twee eerste doelpunten van de bezoekers. In de tweede helft hadden veel van mijn spelers te veel baltoetsen nodig om de bal te controleren en werd er voortdurend met de bal gelopen.”

En zo wacht zaterdag alweer een levensbelangrijke wedstrijd op het veld van City Pirates. “Zeg maar ­gerust een zespuntenwedstrijd. We kunnen ons niet blijven wegsteken aan een gebrek aan ervaring. De onderlinge duels in de degradatiestrijd zullen beslissend zijn. Ik gooi absoluut de handdoek niet en hoop dat we zaterdag Sander Emmen recupereren. Ik wil ook dat mijn spelers met het heden bezig zijn en niet met de toekomst. Ze moeten beseffen dat ze betaald worden door KFC Turnhout en ik verwacht dat ze zich honderd procent geven voor de club.”

Op en naast het veld neemt de zenuwachtigheid toe. Akram Tourki (Hoogstraten) en Rico Coeckelbergs (Wellen) zijn sowieso weg aan het einde van het seizoen en Dessel - sportief directeur Michel Kenis was zaterdag een aandachtige toeschouwer - en Hoogstraten lonken nog naar spelers. KFC Turnhout moet kleur bekennen en snel duidelijk maken welke weg het volgend seizoen wil inslaan. Liefst met enkele bijkomende contractverlengingen of de aankondiging van nieuwe spelers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt