Voetbal Challenger Pro League Lommel SK - FCV Dender: 1-1

Sterk debuut van Gilles Ruyssen voor FCV Dender: “Geloof in het project dat hier op tafel ligt”

“Gilles Ruyssen toonde zich in de defensie met zijn leiderschap de ontbrekende schakel”, zag coach Regi Van Acker.© Belga

Denderleeuw -

Met de terugkeer uit schorsing van Olivier Myny en Tiago Çukur en de speelgerechtigde nieuwkomers Alexandre De Bruyn en Gilles Ruyssen opnieuw aan de aftrap toonde FCV Dender een andere gedaante dan tegen Jong Genk, wat in Lommel een billijk gelijkspel opleverde.

Wim Redant

Na zes minuten kwam Dender in een ijzig koud Lommel goed weg toen een pegel van Anello op de lat strandde, waarna Thordarson afgevlagd werd. Çukur stuurde De Bodt weg die knap naar binnen sneed, maar dan vergat af te drukken. Van uit een scherpe hoek trof een bedrijvige De Bodt doelman Ivezic. De Bodt bediende De Bruyn die over mikte. Even voorbij het uur kon De Bodt met een scherpe tackle Anello afstoppen. Toen Martinez een wenkende kans serveerde aan Vinicius, was het Borry die met een ultieme ingreep de poging verijdelde. Uitblinker De Bodt strandde op de deklat. Op een voorzet van De Bodt kwam Atteri slechts een voetje te kort. Vancsa loodste Anello door de buitenspelval en tegen de gang van het spel in klom Lommel op voorsprong. Vancsa incasseerde een tweede gele kaart na een trekfout. Mbarki legde breed op Myny, die zich knap vrij draaide en heerlijk afwerkte. Dender rook met een numerieke meerderheid de zege, maar een poging van Rajsel zeilde in hoekschop en Çukur knalde een wenkende kans naast. Ridwane M’Barki incasseerde zijn vijfde gele kaart en mist de thuispartij tegen SK Deinze, maar aanvoerder Lennard Hens keert terug van het strafbankje.

De verre trip naar Lommel betekende de terugkeer naar de oude stal voor M’Barki, Ruyssen, De Bruyn en Marzo, die er zelfs nog woont. Ook voor Dender-coach Regi Van Acker betekende het bezoek aan Lommel een speciale belevenis. “Mijn vrouw is afkomstig van Lommel waardoor mijn hele schoonfamilie Lommels getint is. Ik ging ook een hapje eten bij de Lommelse voorzitter Harm Van Veldhoven, die ik inmiddels als een vriend mag begroeten.”

Van Acker blikte tevreden terug op de wedstrijd bij het slotsignaal, al stak Dender ook een hand uit naar de zege. “Gilles Ruyssen toonde zich in de defensie met zijn leiderschap de ontbrekende schakel. Myny kende een moeilijke periode, maar komt terug aan de oppervlakte. M’Barki liet tegen SL16 nog zijn mannetje lopen, wat ons toen de tegentreffer kostte. Op Lommel greep M’Barki wel in wat hem nu op een schorsing kwam te staan, maar zo snelde hij wel de ploeg ter hulp.”

Verder professionaliseren

Gilles Ruyssen mocht op een fraai debuut terugblikken. “Ik speelde één jaar bij Lommel, dat toen de promotie afdwong naar 1B. Bij RWDM schopte ik het tot aanvoerder, maar na vier speeldagen verzeilde ik er dit seizoen op de bank. Blijkbaar was coach Vincent Euvrard niet tevreden over mijn prestaties, al kreeg ik nooit een uitleg. Aanvankelijk werkte RWDM niet echt mee voor een transfer. Ik ben de club dankbaar dat ze toch haar medewerking verleende, want ik wou absoluut opnieuw meer spelen. Ik tekende hier voor 2,5 jaar omdat ik geloof in het project dat bij Dender op tafel ligt om de club stap per stap verder te professionaliseren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus