Voetbal 1ste nationale Patro Eisden - KVK Tienen 2-1

Kopbalgoal van Arne Naudts op het veld van de leider levert niets op: “Gelijkspel weggeven in blessuretijd, dat is balen”

Arne Naudts mocht dit seizoen al voor de zevende keer juichen na een doelpunt, maar op het veld van leider Patro Eisden leverde dit geen punt op.© Guy Meurs

In de heenmatch trakteerde leider Patro de Suikerploeg op een 0-4. Tijd om revanche te nemen voor die pandoering. Een gerijpt KVK had zaterdagavond alles in huis om het de ploeg van Stijn Stijnen moeilijk te maken. Dat deed het ook. “Zoveel energie in deze match gestoken, een goal incasseren in blessuretijd en dan zonder een punt huiswaarts is balen”, zuchtte spits Arne Naudts die voor zijn ploeg scoorde.

René Beelen

Al na amper vier minuten was het voor de jongens van coach Wouter Hias achtervolgen geblazen. De wendbare Bamona haalde met succes uit en dit vanop afstand. De thuisploeg creëerde meer gevaar maar kon de schoten niet kaderen. Ook Yvan Yagan niet, net voor de pauze, knikte hij nipt naast. Tot in de degelijke tweede helft Arne Nauts gelijkstelde, maar na een vrije trap keeper Sofiane Bouzian werd gevloerd. Geen tijd meer om nog iets recht te trekken.

“We kwamen te traag op gang”, bekeek Naudts de fout die zijn team maakte. “Je weet dat tegen zo’n ploeg je dit cash betaald. We hebben ons na die openingstreffer niet laten doen en met man en macht terug geknokt. Zo zetten we onze voet naast de leidersploeg. We hebben na de pauze iets sneller en beter gevoetbald. Patro kwam voetballend niet meer aan kansen en keek zowat de kat uit de boom. Het is uiteraard hun goed recht om op die manier te voetballen en oog te hebben voor de punten. We kregen in het slot een goede kans via Paola Arrivas, maar die kopkans werd niet verzilverd. Ik kreeg na een voorzet van de flank een identieke scoringskans en die kopbal was wel raak. Dit was mijn zevende doelpunt.“

Vrijdag al tegen Heist

Vanaf dan was het met nog vier minuten op de klok alle zeilen bijzetten om dat punt uit de brand te slepen. “We hadden in die slotfase alles onder controle. Maar op een vrije trap en dit in blessuretijd, devieerde een speler de bal tegen het net. In zo’n fase sta je machteloos. Dit was een match die geen winnaar verdiende en een gelijkspel was gezien het spel een logisch resultaat. Hadden we een puntje kunnen meepikken, dan zou dit een bonuspunt geweest zijn. Het is nodig dat we nu verder kijken en vrijdagavond in de eerste thuismatch na Nieuwjaar tegen Heist de drie punten thuishouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus