Boom start met aanmeldsysteem voor basisscholen

Lege plaatsen in een klaslokaal. In Boom worden ze voortaan opgevuld via een aanmeldsysteem.© BELGA

Boom -

Boom start vanaf dit jaar met een aanmeldsysteem voor het kleuter- en lager onderwijs. De aanmeldingen gaan van start op 28 februari.

Wiens zoon of dochter voor het eerst naar school gaat of wie een nieuwe kleuterschool of lagere school in Boom voor zijn kind wil, moet zich voortaan eerst aanmelden om te kunnen inschrijven. Aanmelden doe je met het digitaal aanmeldformulier dat vanaf 28 februari beschikbaar is. Op dat formulier duid je aan welke school je kiest. Je kan meer dan een school kiezen.

Aanmelden kan vanaf 28 februari om 9u tot en met dinsdag 21 maart 17u via www.boom.be/onderwijs. Alle aangemelde leerlingen worden geordend per school en per jaar. Er wordt rekening gehouden met de gekozen school en de afstand tussen de school en het domicilieadres. Uiterlijk op 21 april kom je te weten of je kan inschrijven in de school van jouw keuze.

Voor wie zich niet online kan aanmelden, staan in het gemeentehuis enkele aanmeldmomenten gepland, op woensdag 1 maart (13.30u-17u), donderdag 9 maart (9u-12u), dinsdag 14 maart (16u-19u) en maandag 20 maart (9u-12u).

Meer info op onderwijs@boom.be of 0473-33.82.31.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus