Voetbal  2de Afdeling VV A Eendracht Aalst - RFC Wetteren: 1-1

Eendracht Aalst geraakt maar niet uit het sukkelstraatje: “Een 2 op 21 maakte ik hier nooit eerder mee”

Ben Yagan gaat tegen de grond in een duel met bezoekers Guus Vandekerckhove en Jonas Heymans.© Gregory Van Gansen

Aalst -

Voor steeds kaler ogende tribunes klom Eendracht Aalst pas in het slotkwartier langszij tegen een piepjong RFC Wetteren, dat de Ajuinen ook in de heenwedstrijd al een peer stoofde. Van de geoliede Aalsterse machine die de eerste periodetitel veroverde, bleek zaterdag in een kil Pierre Cornelisstadion geen spoor meer te bekennen.

Wim Redant

Ons weliswaar streng kerstrapport ligt de Aalsterse coach Carl De Geyseleer nog danig op de maag dat hij liever geen gesprek aangaat over de sportieve malaise waarin Eendracht verzeilde. Met een beschamende tussenbalans van 2 op 21 komt De Geyseleer inmiddels nochtans niet meer in de buurt van de vijf op tien die de Aalstenaar op zijn rapport meekreeg. Een ontslag moet de balorige coach vooralsnog niet vrezen, want voorzitter Patrick Le Juste bedacht hem met uitvoerige bevoegdheden zodat hij in feite als een coach-manager fungeert. Vanwege de doorgaans kritische spionkop hoeft De Geyseleer ook al geen tegenwind meet te vrezen, want die komt niet meer opdagen uit onvrede met het beleid van voorzitter Patrick Le Juste en ongetwijfeld ook de slechte resultaten.

Aalst toonde zaterdag wel veel goede wil. Dekuyper kopte de bal over de uitgekomen Steelant naast. Ryckaert blokte aan de overzijde Mitu af. De na een op training opgelopen neusbreuk met een masker spelende Kakudji kopte een hoekschop van Panneel over. Steelant duwde een mooie volley van Geenens in hoekschop. Aan de overzijde kopte Dib een voorzet van Willemyns tegen de netten. “Dertien jaar geleden scoorde ik hier voor AA Gent in de Beker van België”, vertelt Dib. “Dit stadion blijkt me wel te liggen. Ik ben geen kopbalspecialist, al beschik ik wel over wat sprongkracht.”

Stuurloos schip

De Geyseleer pakte tijdens de rust uit met een dubbele wissel die rendeerde. Wantens en Kakudji ruimden plaats voor Burssens en George en de switch van een 4-4-2-opstelling naar een 3-4-3 bracht meer druk op de ketel. Steelant zweefde een vrijschop van Yagan uit zijn doel en pareerde ook een schuiver van De Coninck. Een wilde trap van Van Laere plofte op het dak van het doel. Geenens trof op het uur het zijnet. Na een voorzet van De Vriendt devieerde Heymans de bal tegen de eigen netten. De twaalfde man schrok wakker en ook op het veld viel plots heel wat te beleven. Yagan bracht Panneel in stelling en die knalde rakelings over. Panneel verkwanselde een wenkende kans op de winnende treffer. Aan de overzijde zoefde een vrijschop van Willemyns naast. Wetteren eindigde nog met tien nadat een onbesuisde fout van Van Laere hem een tweede gele kaart opleverde. Een vrijschop van Panneel dwarrelde nog naast. De Aalsterse fans trokken huiswaarts met een sterk slotkwartier als hoop in bange dagen. Het fiere Eendracht met het stamnummer negentig lijkt steeds meer af te glijden en dobbert verder als een stuurloos schip. “Een verklaring voor onze dip kan ik je niet geven. Ik ben aan mijn vierde seizoen bezig bij Eendracht en een 0 op 15 en een 2 op 21 maakte ik nooit eerder mee”, besluit Steve Ryckaert eerlijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt