Veldrijden Elite Flandriencross in Hamme

Michael Vanthourenhout verdringt ziektekiemen en wordt derde: “Ik had niet verwacht dat ik in het tweede wedstrijddeel stand zou houden”

Na een weekje uitzieken verraste Michael Vanthourenhout ook zichzelf: “Dat ik derde zou eindigen, had ik niet verwacht.”© Geert De Rycke

Hamme -

Pas vrijdag kreeg Michael Vanthourenhout na de ziekte van de voorbije week groen licht om te starten in de Flandriencross. De Europese en Belgische kampioen reed naar een mooie derde plaats. “Dit is een onverhoopt resultaat en geeft me bovendien veel vertrouwen in de aanloop naar het wereldkampioenschap in Hoogerheide”, aldus Vanthourenhout.

Geert Stevens

In de nacht voor de wereldbekerwedstrijd van vorige zondag in Benidorm werd de veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal ziek. Hij maakte koorts en in die optiek was het geen optie om te starten in Spanje. Vanthourenhout ziekte uit en zat donderdag een eerste keer terug op de fiets voor een trainingstochtje van een tweetal uur. Vrijdag volgde een training achter de brommer. “Het was natuurlijk niet de ideale voorbereiding, maar ik voelde me wel klaar om in Hamme te starten. Dat ik derde zou eindigen, had ik niet verwacht”, vertelt de veldrijder uit Wetteren. “Ik hoopte wel een goede eerste deel van de wedstrijd te kunnen rijden, maar wat het nadien zou worden was voor mij toch een vraagteken. Ik vreesde helemaal te zullen terugvallen, maar dat was niet het geval. Integendeel, ik hield vrij behoorlijk stand” aldus Michael Vanthourenhout, die de strijd voor de derde podiumplaats won tegen Pim Ronhaar. “De Nederlander reed een heel sterke wedstrijd, maar misschien was hij iets te overmoedig. Op het einde zakte hij er na een fietswissel helemaal door. Dat feit speelde in mijn kaart.” In de tussenstand van de X20-Badkamers Trofee staat Eli Iserbyt nog altijd ruim aan de leiding. Lars Van der Haar staat tweede op 2’35” en Michael Vanthourenhout staat derde met een achterstand van 9’14”.

Mooiste trui

Vanthourenhout leeft nu voluit toe naar het wereldkampioenschap. Hij pakte eerder dit jaar al de Belgische en Europese titel, maar beseft dat de mooiste trui zondag niet om zijn schouders zal worden getrokken. “Het zal voor de Belgische ploeg zaak worden om Wout van Aert in een zo gunstig mogelijke positie door de eerste ronde te loodsen. Nadien wordt het ieder voor zich. En ja, ik ben realist. Het zal al heel mooi worden als ik derde kan eindigen, want Wout van Aert en Mathieu van der Poel overtroeven lijkt me toch wel een heel moeilijke klus.”

De Bruyckere derde

In de beloftenwedstrijd was er de knappe derde plaats van Kay De Bruyckere. De Maldegemse eerstejaarsbelofte eindigde derde na wereldkampioen Joran Wyseure en Lukas Vanderlinden. Wyseure trok al vroeg in de wedstrijd alle registers open. Kay De Bruyckere, recent ook nog vierde op het BK, was aanvankelijk niet voorin te vinden, maar zette een mooie remonte in die werd beloond werd met de derde podiumplaats. Hij kon daarbij de Nederlander David Haverdings afhouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus