Zoekactie naar jonge vrouw (25) die met fiets in Zenne belandde stopgezet: “Brandweer probeerde haar nog vast te grijpen”

De zoekactie naar een 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in Zemst met haar fiets in de Zenne is gevallen is stopgezet. Dat bevestigt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. “De brandweer heeft ter hoogte van de splitsing van de Zenne nog geprobeerd om haar vast te grijpen, maar dat is niet gelukt”, zegt hij. “Er is met de helikopter gezocht van Zemst tot Boom, helaas zonder resultaat. De komende dagen bekijken we hoe we de zoektocht kunnen verderzetten.”

phu, cds, dbg, mtm, lto

De feiten speelden zich af rond 1 uur. Enkele ooggetuigen zagen hoe de jonge vrouw ter hoogte van de Stationslaan om een nog onbekende reden met haar fiets de Zenne in reed. De ooggetuigen verwittigden de brandweer, die meteen ter plaatse kwam en een grootschalige zoekactie op poten zette. De vrouw, die op haar vaste woon-werktraject aan het fietsen was, zou een beige jas en lichtkleurige rugzak gedragen hebben.

De familie van de 25-jarige vrouw heeft al sinds zaterdagavond geen contact meer met haar. De twee getuigen konden haar op foto’s identificeren. “Maar we kunnen pas uitgaan van een definitieve identificatie wanneer het lichaam gevonden is”, zegt Carol Vercarre, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde.

Sterke stroming

Duikers van de brandweer zones Vlaams-Brabant West en Rivierenland gingen ’s nachts al het water in en er werd ook gezocht met een sonarbootje en drones met warmtesensoren. Het lichaam werd nog opgemerkt, maar kon mede door de sterke stroming op die plaats niet meer onderschept worden. Om 4 uur werd de zoektocht gestaakt.

Zondagochtend werd de zoekactie opnieuw opgestart, met onder meer de inzet van een politiehelikopter en een sonarbootje. Er werd al gezocht tot aan de Rupel, maar voorlopig zonder resultaat.

(Lees verder onder de foto)

© phu

De brandweer zag het lichaam van de vrouw, toen ze allicht nog leefde, zondagnacht nog drijven ter hoogte van de Heidestraat, aan het voetbalveld van FC Zemst. Vervolgens is ze echter plots onder water gegaan en kon ze niet meer gelokaliseerd worden. Op dat punt begint de Zenne ook wat te slingeren, wat de zoekactie bemoeilijkt. Ze fietste richting Eppegem, maar is door de stroming opnieuw richting Mechelen afgedreven. De kans dat ze nog leeft, is erg klein.

Zondagnamiddag gaat de Cel Vermiste Personen de zoekactie mee coördineren. In de voormiddag waren de speurders nog bezig met de zoekactie naar de vermiste sluiswachter Kris Goossens in Merksem. Zijn lichaam werd zondag in het Albertkanaal aangetroffen. Het parket is een onderzoek gestart.

(Lees verder onder de foto’s)

De boot die zondagvoormiddag het lichaam van de vermiste sluiswachter Kris Goossens vond, wordt zondagnamiddag ingezet in de zoektocht naar de vermiste vrouw uit Eppegem.© Olivier Matthys

© Olivier Matthys

Jeugdhuis

Omdat de feiten zich afspeelden in de buurt van jeugdhuis Tramalant, werd eerst gedacht dat de vrouw haar avond daar had doorgebracht en rond 1 uur naar huis was vertrokken. De politie was ook naar het jeugdhuis gegaan, maar niemand kon er zeggen wie de vermiste persoon was.

Er gaan intussen ook stemmen op dat het allesbehalve veilig is om te fietsen langs het jaagpad omdat het onvoldoende afgeschermd is van de naastliggende ingebetonneerde Zenne. “Ik wil eerst afwachten wat er exact is gebeurd”, zegt burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA). “Het is belangrijk om te weten wat de eventuele risico’s zijn. Is het een kwestie geweest van uitglijden, is de oprit te hellend of ligt er een slechte bocht? Dat gaan we uiteraard bekijken. Ik heb aan de onderzoekers gevraagd om ons op de hoogte houden als het onderzoek afgerond is. De vraag is of een schrikstrook voldoende is. Het debat om heel de fietssnelweg – het jaagpad is kilometerslang – volledig te gaan inkapselen, is al wel eens gevoerd maar is niet echt realistisch. Ik wil dus eerst weten wat er is gebeurd, een evaluatie maken en dan pas spreken over eventuele maatregelen. Maar iedereen in een tunneltje laten rijden, dat kan je als beleid nu eenmaal niet.”

© phu

Jeugdhuis Tramalant.© phu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer